"Britse groenten en fruit ongeoogst door gebrek aan werkkrachten"

De British Growers Association heeft voor het eerst het jaarlijkse arbeidsmarktonderzoek in grafische vorm gepubliceerd. Hieruit blijkt duidelijk dat 'seizoensarbeid' een verkeerde benaming is om de vraag in de sector te omschrijven.

CEO Jack Ward van British Growers: "Wanneer je de arbeidsvraag in de AGF-sector op deze manier bekijkt, begrijp je dat er vele delen van de sector zijn die het hele jaar door werkkrachten nodig hebben. Bij gebrek aan aanbod gaan we bij veel gewassen echt problemen hebben om te telen, oogsten en verpakken.

"Er zijn steeds meer delen van de sector waar er een groot risico bestaat dat gewassen in het veld blijven staan omdat er niemand is om ze te oogsten of te verpakken. Sinds de invoering van het minimumloon vinden veel seizoenswerkers sneller dat ze aan het bedrag komen dat ze willen verdienen en gaan dan naar huis, waardoor werkgevers met grote personeelstekorten achterblijven.

"We hebben dringend een praktische oplossing nodig voor seizoensgebonden werk als onderdeel van de Brexit-afspraken. Het telen van AGF is een langetermijnverbintenis en toegang tot arbeid is een cruciaal onderdeel van het productieproces. Dit voortdurende gebrek aan zekerheid is wel het laatste wat we nodig hebben om de Brexit succesvol te maken. De datum voor het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU komt steeds dichterbij, maar we zijn nog steeds niet dichter bij een oplossing."

Voor meer informatie
British Growers


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.