Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brede steun voor acties tegen BTW-verhoging op groenten en fruit

Tholen - Binnen de Btw-discussie krijgt de groenten- en fruitbranche steeds meer steun vanuit allerlei maatschappelijke geledingen. Landelijke media als RTL4, Trouw en het AD besteden er al een aantal keer aandacht aan. Het plan van Rutte III om het lage BTW tarief te verhogen, is een ongezond plan vinden de actievoerders. Het kabinetsplan treft diverse branches, ook de fietsenhandelaren, supermarkten en krantenverkopers maar actievoerders pikken groenten en fruit er specifiek als thema uit. Daarmee staat ook het pleidooi voor groenten en fruit BTW-vrij weer op de maatschappelijke agenda.




Pal na het bekend worden van de kabinetsplannen stuurden een groot aantal maatschappelijke organisaties, gezondheidsdeskundigen, supermarkten en agf detailhandel Nederland al brandbrieven aan Rutte. Ook Televisie-ring winnaar Arjan Lubach wijdde een activistisch item aan het plan tijdens een uitzending van Zondag met Lubach. Op social media gaan diverse petities rond, ondersteund door BN-ers met veel volgers als Katja Schuurman en Giel Beelen. 



Onlangs werd bekend dat Nederlandse mannen en vrouwen gemiddeld het minste groenten en fruit eten van de hele Europese Unie. Ook dit is een topic op social media en wordt gezien als een een argument om groenten en fruit BTW-vrij te maken.



De petities en e-mail acties lopen nog

Klik hier voor de petitie van Avaaz

Klik hier voor de e-mailactie van Foodwatch