Robin Bartels, Tozer Seeds:

"We willen de mini-pastinaak graag uit het bio-sfeertje halen"

Tholen - Enkele jaren geleden introduceerde Tozer Seeds de Kalettes, toen nog Flower Sprouts geheten, op de markt. "Je ziet nu dat de markt langzaam rijp wordt voor deze kruising tussen spruiten en boerenkool", constateerde Robin Bartels tijdens de Fruit Attraction. In Nederland worden de Kalettes, vermarkt door Van Nature en Van Oers United. "In Spanje zijn de Kalettes erg lastig te telen, maar we zien qua afzet wel veel potentie. We hopen dat het product de boerenkool achterna gaat, die de afgelopen jaren hier erg trendy is geworden."

"Vanuit Nederland zal het verkoopseizoen binnen een aantal weken weer opstarten. Het areaal is weer wat uitgebreid ten opzichte van vorig jaar. Onze Nederlandse licentiehouders verkopen de Kalettes hoofdzakelijk in Benelux, Duitsland en Scandinavië. Verder zijn ze in de Verenigde Staten erg populair, terwijl ze daar weer lastig te telen zijn. Daar liggen dus wel mogelijkheden voor de export vanuit Nederland. In Australië verloopt de teelt daarentegen weer heel goed", vertelt Robin.Een andere noviteit die Tozer Seeds tijdens de Fruit Attraction promootte was het ras Javelin als mini-pastinaak. "We kunnen die telen door maar liefst 800.000 zaden per hectare te zaaien. Ook in Nederland wordt de pastinaak steeds populairder. Hier wordt het product vaak aangeboden als een echt bio-product, maar wij zouden hem graag conventioneel ook breder uitzetten in de supermarkten", vertelt Robin.

Voor meer informatie:
Robin Bartels
Tozer Seeds
Pyports, Downside Bridge Road
Cobham, Surrey
KT11 3EH (UK)
T: +44 (0)1932 862 059
F: +44 (0)1932 868 973
www.tozerseeds.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.