Hartman Aardwarmte vraagt verlenging opsporingsvergunning aan

Hartman Aardwarmte vraagt verlenging opsporingsvergunning aan bij het Ministerie van Economische Zaken. In 2009 is de eerste opsporingsvergunning verleend, na verlengen in 2014 en 2015 verloopt de vergunning op 1 december 2017. Door vertraging van de planning wil Hartman Aardwarmte de vergunning opnieuw verlengen.

Waarom een opsporingsvergunning?
Bij een proefboring wordt onderzocht of er aardwarmte aanwezig is en of er voldoende aardwarmte aanwezig is om een aardwarmtebron economisch te ontwikkelen. Voordat bedrijven een proefboring kunnen doen, moeten ze een aanvraag voor een opsporingsvergunning indienen bij de ministervan Economische Zaken. Deze vergunning is gericht op marktordening: welke partijen mogen in welk gebied exclusief opsporingsactiviteiten uitvoeren. In de aanvraag voor een opsporingsvergunning staat een tijdvak en een gebied. Het gebied ligt in de gemeente Franekeradeel en heeft een oppervlakte van 11,2 km2.

Aanvraag verlenging opsporingsvergunning
Een verleende opsporingsvergunning is niet voldoende om een proefboring te mogen uitvoeren. Daar is een goedgekeurde aanmeldnotitie MER (milieueffectrapportage) beoordeling en een verleende omgevingsvergunning voor noodzakelijk. Wanneer Hartman hier mee aan de slag gaat informeren wij u hier weer over. Het is mogelijk om bezwaar in te dienen tegen de verlenging van de vergunning en later tegen het verlenen van een omgevingsvergunning. Het ministerie van Economische Zaken behandelt de aanvraag en indien van toepassing de ingediende bezwaar en zienswijzen. De besluiten worden gepubliceerd in de Staatscourant.

Voor meer informatie:
Hartman Aardwarmte
hartman-aardwarmte.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.