Opleidingssubsidie groenten en fruit groothandel in 2018

Het Groenten en Fruit Groothandelsfonds stimuleert het opleiden en ontwikkelen van medewerkers binnen de branche, onder meer door aan bedrijven een subsidie te verstrekken voor de kosten van bepaalde opleidingen. Onlangs heeft het bestuur van het fonds besloten om ook in 2018 subsidie op opleidingen te verstrekken.
Op de website van het GF Groothandelsfonds staat het door het fonds geselecteerde opleidingsaanbod. Dit aanbod is vastgesteld in overleg met de scholingscommissie van het fonds. Op dit geselecteerde aanbod geldt een subsidie van 50%.

Om bedrijven meer keuzevrijheid te geven in de selectie van opleiders en opleidingen wordt in 2017 en 2018 een pilot gedaan, waarbij bedrijven ook subsidie kunnen krijgen op opleidingen die niet in het reguliere aanbod zijn opgenomen. Er gelden andere subsidiepercentages en er worden kwaliteitseisen gesteld aan de opleidingen om voor subsidie in aanmerking te komen. Mede op basis van de opleidingen die medewerkers in de pilot volgen zal in de loop van 2018 het reguliere aanbod vanuit het fonds worden herzien.

Voor cursussen, trainingen en opleidingen op het gebied van kwaliteit, voedselveiligheid, logistiek, commercie en taaltrainingen, vergelijkbaar met het reguliere aanbod, maar gevolgd bij een andere opleider geldt een subsidie van 40%. Voor overige cursussen, trainingen en opleidingen waarvan kan worden aangetoond dat deze bedrijfsrelevant zijn geldt een subsidie van 30%. Alle informatie met betrekking tot de subsidieregeling, waaronder de voorwaarden en de aanvraagprocedure is te vinden op www.gfgroothandelsfonds.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.