Hybride belichting bij Yilmaz Radijs

Yilmaz Radijs is in korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste radijskwekerijen van Nederland met in totaal 20 hectare verdeeld over 4 kassen. Zülküf Yilmaz, eigenaar van Yilmaz Radijs, is een ondernemer die het belangrijk vindt om te blijven innoveren en zo de teelt te blijven verbeteren.Sinds juni 2017 zijn Yilmaz en Stolze met elkaar in gesprek over de mogelijkheden van het belichten van radijs, iets wat in de radijsteelt bijna nog niet gedaan wordt. Na verschillende mogelijkheden te hebben bekeken en een eerdere proef met alleen SON-T belichting heeft Yilmaz uiteindelijk gekozen voor hybride belichting, een combinatie van SON-T met LED. Er is gekozen voor Agrolux assimilatie armaturen en Philips Greenpower LED Toplighting modules. Yilmaz is hiermee de eerste radijskwekerij in Nederland met hybride belichting op grote schaal.

Zonder belichting duurt het gemiddeld 11 tot 12 weken voordat radijs geoogst kan worden. Naar verwachting zal dit met de hybride belichting verkort worden naar 6 tot 7 weken. Een ander voordeel van deze belichting is dat Yilmaz nu jaarrond goede kwaliteit kan leveren. Daarnaast zal de houdbaarheid van de radijs verlengd worden en zal de radijs meer smaak krijgen.Yilmaz en Stolze hebben al eerder samengewerkt op het gebied van watertechniek en ook nu heeft Yilmaz voor Stolze gekozen voor de installatie van de hybride belichting. De belichting is de afgelopen weken geïnstalleerd in de kas van 2,5 ha aan de Woutersweg in 's-Gravenzande en in week 41 is de belichting in gebruik genomen. Als de resultaten van de hybride belichting aan de verwachtingen voldoen, wil Yilmaz binnen 4 jaar de belichting uitbreiden naar totaal 10 hectare en uiteindelijk naar 20 hectare.

Voor meer informatie:
Stolze
Bandijkweg 2
2676 LJ Maasdijk
T +31 174 513 779
info@stolze.nl
www.stolze.nl


Specialist in installatietechniek word je niet zomaar. Daar is Stolze trots op en dit willen ze dan ook graag laten zien. In de nieuwe bedrijfsfilm laten ze in een aantal minuten zien wat ze in huis hebben.De bedrijfsfilm is mede mogelijk gemaakt door Plantenkwekerij Vreugdenhil, P. van der Haak Handelskwekerij, Arcadia Chrysanten, Duynplant, Zwinkels Tomaten en Ter Laak Orchids.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.