opslagcapaciteit van 40.000 pallets

Bouw Kloosterboer Lelystad gestart

Woensdag 18 oktober jl. is officieel de eerste paal geslagen voor de bouw van het nieuwe vrieshuis van Kloosterboer in Lelystad. Het nieuwe volautomatisch vrieshuis krijgt een opslagcapaciteit van 40.000 pallets en zou in het vierde kwartaal van 2018 operationeel moeten zijn.


V.l.n.r.: Carolien Gase (Gemeente Lelystad), Stephane Pluenet (Kloosterboer), Rien Brooijmans en Ronald Dees (McCain) slaan samen de eerste paal voor het nieuwe vrieshuis. (Foto: © Fotostudio Wierd)

Het nieuwe state-of-the-art vol automatisch vrieshuis wordt gebouwd volgens de nieuwste technologie en zal 50% minder energie verbruiken als een conventioneel vrieshuis. Dit staat gelijk aan een reductie van 1551 ton CO2 per jaar. McCain, als launching customer, wordt met de nieuwe locatie een totaaloplossing geboden door de centralisatie van de voorrraad voor Noord-Europa, die voorheen verdeeld over 4 locaties werd opgeslagen. Deze vermindering van ca. 6.000 transporten en 420.000 kilometer, levert een vermindering op van zo'n 386 ton CO-2 uitstoot per jaar.

Met de komst van Kloosterboer zet de Lelystad weer een stap en groeit verder in haar rol als aantrekkelijke vestigingslocatie en logistieke hotspot binnen Nederland.

www.kloosterboer.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.