In Nedersaksen wordt op 455 hectare boerenkool geteeld

In Nedersaksen is meer dan 20.000 hectare grond in gebruik voor het verbouwen van groenten. Op 455 hectare daarvan worden nostalgie, traditie en ook een vleugje excentriciteit geteeld, aldus de Landvolk-Pressedienst. Boerenkool heeft een zeer bijzondere betekenis voor de Nedersaksen, die zelfs niet veranderde toen deze stevige groentensoort in smoothies werd verwerkt of in de wok belandde. De "Palm van Oldenburg" is een traditioneel Nedersaksisch gerecht en was al een trend en een superfood voordat deze woorden in het dagelijkse taalgebruik doorgedrongen waren.



Het bolwerk van de boerenkooleelt in Nedersaksen is de regio Weser-Ems, met 330 hectare. Een concurrent op dit vlak is alleen Noordrijn-Westfalen met 500 hectare. Afgezien van Sleeswijk-Holstein, met een areaal van ongeveer 25 hectare, is de teelt van boerenkool in de andere bondsstaten niet het vermelden waard. Volgens het Federaal Statistisch Bureau was het totale areaal daarvan vorig jaar zo'n 1.132 hectare.

Ieder jaar luidt de eerste vorst het boerenkoolseizoen in. Met de smaak van de krullende koolbladeren heeft de vorst niets te maken; het zorgt er alleen maar voor dat dan het seizoen van alle andere groenten eindigt. Vroeger, in tijden van beperkte opslag- en transportmogelijkheden was de keuze aan groenten tot in de lente zeer beperkt.

Bron: Landvolk

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.