Canadese teler voorziet Newfoundland en Labrador van kasgroenten

Volgens een artikel op The Western Star is een groep zakenlieden uit Newfoundland en Labrador een kasbedrijf begonnen dat ze nu willen uitbreiden. Volgens Blaine Hussey, een van de directeuren van Growing for Life, gaat het vooralsnog om een particulier bedrijf dat hij en zijn partners hebben opgericht om aan de behoeften van het eiland naar duurzaamheid en zekerheid van de voedselvoorziening te voldoen.

Growing for Life beoogt jaarrond verse groenten op de markt te brengen, beginnend met de tomaten die momenteel in de vestiging bij Black Duck Siding worden geteeld, in de buurt van Stephenville Crossing.

Growing for Life heeft dus al bewezen dat tomaten met hydrocultuur in Newfoundland en Labrador op dezelfde manier kunnen worden geteeld als in andere provincies.

Louis MacDonald, een andere directeur van Growing for Life, zegt dat ze willen uitbreiden naar de teelt van andere groenten zoals paprika, Boston en Bibb sla en komkommers, echter op kleine schaal omdat de markt voor de laatste in deze provincie minder sterk is.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.