Incotec-survey over duurzaamheid tijdens SMT

Tijdens de vakbeurs Seed meets Technology (26-28 september) heeft zaadverbeteraar Incotec een survey gehouden over het onderwerp duurzaamheid. Bezoekers werden gevraagd antwoord te geven op een aantal vragen over dit onderwerp. Respondenten waren afkomstig van zaadbedrijven, gewasbeschermingsmiddelen leveranciers, telers en diverse andere doelgroepen.


Foto: Incotec's survey over duurzaamheid werd gehouden tijdens de vakbeurs Seed meets Technology.

Deelnemers aan de enquête zien een toenemend gebruik van biologicals als belangrijkste trend. Daarnaast worden automatisering en robotisering genoemd en is de verwachting dat telen zonder aarde, zoals bijvoorbeeld vertical farming en hydroponics, een nog grotere vlucht zal nemen. Op consumentenniveau is de trend zichtbaar naar biologische producten, naast de verdere ontwikkeling van smaak. Verder werden transparantie en traceability genoemd als belangrijke voorwaarden. Gevraagd wie uiteindelijk de meeste invloed heeft op duurzaamheid lopen de meningen uiteen: de grootste groep zegt de consument het meest bepalend is, gevolgd door de retail.

Wat de sector volgens respondenten vooral nodig heeft, is nog meer innovatie en duurzame oplossingen. Tegelijkertijd wordt aangeven dat een eerlijke competitie, met wereldwijd dezelfde regelgeving, van belang is.

De druk op de regelgeving en ook het publieke debat leiden volgens de deelnemers aan de enquête tot meer onderzoek naar duurzame producten en productiemethodes. De vraag of dit publieke debat, over bijvoorbeeld de mogelijke relatie tussen het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en de aanwezigheid van bijen, positief of negatief is, wordt zeer verschillend beantwoord. Waar de ene helft van de respondenten het ziet als een blessing in disguise en een versneller van innovatie, denkt een net zo grote groep dat het zeer schadelijk is voor de zaadsector. Bijna unaniem zijn de deelnemers over de reden waarom de focus op duurzaamheid zo belangrijk is: de sector wil een bijdrage leveren aan een betere en een gezondere wereld.

Voor meer informatie:
Incotec
Marion Smorenburg
Hoofd Corporate & Marketing Communicatie
T: + 31 (0) 6 55 47 38 48
E: IG.communications@incotec.com
www.incotec.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.