Oekraïne: Scherpe daling areaal wortelen

Dit seizoen zijn wortelen een van de gewassen waarvan het areaal het meeste is afgenomen, aldus analisten van APK-Inform: Vegetables and Fruits. Ze baseren hun conclusies op een bijgewerkte versie van de studie Fruit-and-vegetable market of Ukraine-2017: results and forecasts for the next season.

Volgens de gegevens beschouwen meer en meer Oekraïense telers de teelt van wortelen als niet winstgevend. Als gevolg daarvan verkleinen ze de percelen die met dit gewas zijn beplant. Sommige bedrijven willen het helemaal niet meer telen, wat ongetwijfeld extreem negatieve gevolgen heeft voor de bruto oogstopbrengst.

Bovendien hebben ongunstige weersomstandigheden in de tweede helft van de zomer geleid tot een toename van substandaard wortelen die niet geschikt zijn voor opslag. Meer details over wanneer de verlaging van de worteloogst in de Oekraïense markt voelbaar zal worden, en de vooruitzichten voor de prijzen in deze sector zullen beschikbaar zijn in de bijgewerkte versie van de boven genoemde studie.

Bron: fruit-inform.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.