"Kasgroentenmarkt veel minder dramatisch dan vorige seizoenen"

Tholen - Het Belgische kasgroentenseizoen is nog niet afgelopen. "We zien al wel wat Spaans product, maar hier in België gaan de meeste supermarkten vrij lang door met de eigen productie. Ik denk dat veel Nederlandse retailers eerder overstappen op import, Belgen hebben daar toch wat meer schrik van", vertelt een Belgische handelaar. Hij blikt niet ontevreden terug op het seizoen. "De kasgroentenmarkt was veel minder dramatisch dan vorige seizoenen. Gelukkig lag het aantal vernietigingen dit jaar op een laag pitje. Ik denk dat het er mee te maken heeft dat het areaal in België toch stilaan krimpt."Goede tomatenprijzen
Hij geeft aan dat de tomatenprijs momenteel vrij goed is. "Op 17 oktober is de prijs voor trostomaten 1,35 en de losse tomaten liggen rond de euro. Dat is een behoorlijke prijs. Ook komkommers zijn vrij duur en de prijzen zijn opgelopen tot 60 cent. De toevoer van Spaanse blijft deze week nog wat achterwege." Hij vindt het opvallend dat er nog steeds een groeiende vraag is naar speciale tomaten. "Dat is echt handel die goed floreert."

Positief

Volgens hem zijn de courgettes lange tijd heel duur geweest. "Dat had met name te maken met het feit dat Spanje veel last had van het New Delhi-virus Die gingen tot 80 cent per stuk, maar eind vorige week zette de daling in. Vandaag lagen de courgetteprijzen rond de 35 cent." Ook over de aubergines is hij positief. "Deze zijn de ganse zomer vrij behoorlijk van prijs geweest en draaien nu rond de euro per kilo. Ook de paprika's gaan behoorlijk. Rood ligt om en nabij de euro en geel en groen gaan tot de 1,20-1,30."

Als het gaat om de wintergroenten zijn de prijzen niet al te hoog. "Prei is vrij goedkoop, tussen de 25 en 30 cent. Witloof is weer terug meer in het vizier en de prijs varieert van een euro in Roeselare tot 1,20 in Mechelen. Veldsla zit in een dip. Voor dit product wordt 50 cent tot een euro per kistje gegeven." 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.