Onderhandelingen volop bezig

"Handel tussen EU en Indonesië gaat makkelijker worden"

De Europese Commissie en Indonesië maken gestaag voortgang in de onderhandelingen over een handelsakkoord. Dit laat de Europese Commissie weten, na afloop van de derde onderhandelingsronde (11 – 15 september) in Brussel, meldt Evofenedex. 

Versnellen
Evofenedex roept op om de onderhandelingen tussen de EU en Indonesië te versnellen. Volgens de organisatie zal een handelsakkoord de handel eenvoudiger maken, waardoor de handel van- en naar Indonesië een flinke impuls zal krijgen.

Onderhandelingsronde
Tijdens de derde onderhandelingsronde is onder andere onderhandeld over energie, grondstoffen, regels van oorsprong en markttoegang voor overheidsopdrachten. De onderhandelaars boekten daarnaast vooruitgang op het gebied van handelsbarrières door te spreken over de samenwerking in en erkenning van standaarden en certificering. De volgende onderhandelingsronde vindt plaats in het eerste kwartaal van 2018, laat Evofenedex weten.

Belang
Indonesië is een belangrijke handelspartner van Nederland. Jaarlijks exporteren Nederlandse bedrijven voor ongeveer een miljard euro aan goederen naar het land, tegenover een import van zo'n 2,4 miljard euro. De afgelopen vijf jaar is de Nederlandse export naar Indonesië bijna verdubbeld. Belangrijke exportproducten zijn daarbij machines en vervoermaterieel. Gezien de snelle Indonesische economische groei, biedt het land veel kansen voor Nederlandse ondernemers. Aangezien een handelsakkoord zorgt voor een gelijker speelveld en eenvoudiger handel, is de verwachting dat na inwerkingtreding van het handelsakkoord steeds meer Nederlandse handels- en productiebedrijven zaken gaan doen met Indonesië, meldt de belangenorganisatie.

Bron: Evofenedex 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.