Ronald Gielleit, Top Fresh Handel:

"Buiten Afrika nog nauwelijks vraag naar wortelen"

Tholen - Op de peenmarkt is het momenteel behoorlijk rustig, alleen Afrika toont zich al sinds de zomer een goede afnemer. "En dat is wel opvallend. Het zou mooi zijn als het een structureel afzetland wordt, want veel landen, zoals Duitsland en België zijn steeds meer zelfvoorzienend met lokaal product", vertelt Ronald Gielleit van Top Fresh Handel.


Ronald Gielleit en Peter Matthijssen

Top Fresh heeft zich volledig gespecialiseerd in het telen en verwerken van ready-to-eat wortelen voor de nationale en internationale markt. Vorig jaar zomer opende het bedrijf een nieuwe verwerkingslocatie in Kraggenburg. "We kopen in en exporteren door heel Europa. Om klanten jaarrond te bedienen, werken we nauw samen met telers in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Scandinavië, Italië, Spanje en Israël. We bieden het hele wortelgamma jaarrond, zowel gangbaar als biologisch."
 
"Van het bio-product gaat er wel wat weg, maar is het niet druk. De prijs is met 20 cent niet eens zo slecht, al zijn sommige telers hogere prijzen gewend", vertelt Ronald. "In de gangbare handel is het, buiten de export naar Afrika, erg rustig, maar dat is normaal voor deze tijd van het jaar, waarin Europa grotendeels zelfvoorzienend is. Voor de peen die naar Afrika gaat wordt nog 8/9 cent gegeven, maar die prijs is voor andere bestemmingen niet te maken."

"Hoe de markt zich verder ontwikkelt, weet niemand. Het Nederlandse areaal is gekrompen, maar het buitenland, waar we het toch van moeten hebben, is er zeker niet minder peen voorradig. De opbrengsten lijken goed, maar het product moet nog gerooid worden. Krijgen we een vroege vorst of nattigheid, dan kan de situatie zomaar veranderen. Dat hebben we andere jaren wel gezien!"

Voor meer informatie:
Ronald Gielleit
Top Fresh Handel
Zuiderringweg 21
8317 RA Kraggenburg
Tel: 0527-745043
Fax: 0527-615008
ronald@topfresh.nl
www.topfresh.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.