Tuinbouw in Brandenburg gedomineerd door groententeelt

In 2016 teelden in totaal 543 bedrijven in Brandenburg tuinbouwproducten
(groenten, fruit, boomkwekerijen, bloemen, sierplanten, geneeskrachtige planten). Zij deden dit op een totaal areaal van 10.715 hectare en hadden zo'n 18.000 arbeidskrachten in dienst, deelt het Bureau voor de Statistiek Berlijn-Brandenburg mee. Van deze 18.000 arbeidskrachten waren er 3.200 het hele jaar door aan het werk. De rest werkte als seizoenskracht minder dan zes maanden per jaar.

Meer dan de helft van dit totale tuinbouwareaal (5.453 hectare) werd gebruikt voor de groententeelt. Met name asperges, komkommers, wortelen en aardbeien worden veel geteeld in de deelstaat.

2.064 hectare werd gebruikt voor fruitteelt, 1.058 hectare voor boomscholen en 64 hectare voor bloemen en sierplanten. De tuinbouw concentreert zich in het bijzonder in de districten Potsdam-Mittelmark (40 procent van het totale areaal), Dahme-Spreewald (10 procent van het areaal), Oberhavel (8 procent van het areaal) en Havelland (7 procent van het areaal).

Van het totale aantal bedrijven waren er 170 bedrijven met kassen. Het kassenaandeel aan het totale tuinbouwareaal lag met 98 hectare op minder dan 1 procent.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.