Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland in vijf jaar zelfvoorzienend in tomaten

Rusland zal het tekort aan tomaten op de binnenlandse markt in vier tot vijf jaar wegwerken, zei de Minister van Landbouw Alexander Tkachev vrijdag in een interview. Marokko zag de export naar Rusland stijgen en claimt de belangrijkste tomatenleverancier te zijn.

"We hebben de basis gelegd voor 50 kassen in het investeringsprogramma," aldus de minister. "In vier tot vijf jaar zal er geen tekort meer zijn." In de statistieken blijft de productie stabiel. Daarnaast werkt het land aan een volledig binnenlands aanbod van appelen, peren en druiven in vijf jaar. De arealen voor deze gewassen worden steeds groter.



In Marokko is Rusland uitgegroeid tot de belangrijkste exportmarkt voor landbouwproducten. Rusland heeft een aandeel van 97% in die exportstroom, dat blijkt uit cijfers die de Marokkaanse minister bekend maakte. "In 2016 exporteerde Marokko 351.000 ton landbouwproducten naar Rusland, daarnaast is het koninkrijk vorig jaar uitgegroeid tot de belangrijkste tomatenleverancier," aldus de minister. Ook citrus heeft een groot aandeel in de export. De relatie tussen de landen wordt de laatste tijd versterkt.

In Armenië hebben de autoriteiten nog geen nieuwe eisen van de Russische fytosanitaire dienst ontvangen. Enige tijd geleden werd voor onder andere de import uit Armenië strengere eisen gesteld. De export was fors gestegen, waardoor de Russische dienst de Armeniërs verdacht van doorvoer van geboycotte producten. Armenië wijst er op dat aan alle eisen van Rusland wordt voldaan.
Publicatiedatum: