Noord-Amerika

Goede prijzen door sterke vraag naar hete peper

Hete peper telers hebben dit seizoen gunstige weersomstandigheden gehad in Mexicaanse teeltregio's. Daarnaast is de markt goed omdat het aanbod tekortschiet, wat de prijzen opdrijft.

"We telen onze hete peper in Chiapas en Baja California, afhankelijk van de tijd van het jaar," zegt Rene Rodriguez van BJ Brothers Produce. "Belangrijke rassen zoals Jalapeno en Serrano zijn jaarrond beschikbaar en Poblanos het grootste deel van het jaar met uitzondering van augustus en september. Het weer is geweldig geweest voor ons areaal van 1200 hectare. Het is noch te warm noch te koud geweest en omdat we dicht bij de zeespiegel zijn, hebben we gematigde temperaturen gehad. Daarom hebben we goede oogsten gehad van uitstekende kwaliteit. Ook hebben we geen last gehad van de tropische stormen en orkanen die andere telers in Midden-Amerika hebben getroffen."Sterke prijzen door aanbodtekort
Het aanbod blijkt te weinig voor de consumenten die meer hete peper willen, vandaar de sterke prijzen die waarschijnlijk zullen aanhouden naarmate er meer hoogwaardig aanbod op de markt komt. Rodriguez: "Momenteel is er niet veel peper op de markt. Consumenten zijn er wel naar op zoek, dus is de markt momenteel gunstig voor telers. Jalapenos gaan voor ongeveer 45c/pond, Poblanos voor 65c/pond en Caribe ook voor zo'n 45c/pond."

Een andere soort hete peper, de Shihito, wordt steeds populairder omdat klanten alternatieven zoeken voor de conventionele rassen. Rodriguez zegt dat ze recent Shihito peper op de markt hebben gebracht. Het is een lange, slanke variatie die niet echt pittig is. De Shihito is uitstekend geschikt om te bakken en aan stoofschotels toe te voegen en klanten - individuen en restaurants – gebruiken het steeds meer om de smaken van populaire gerechten te variëren. De huidige marktprijs is $1- 1,20/pond."

Voor meer informatie
Rene Rodriguez
BJ Brothers Produce
Tel: 520-281-0260

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.