17 november, Paramaribo

Prijzen voor Surinaamse kwekerijen

Op 17 november 2017 vindt in Paramaribo, Suriname, een congres plaats waarin de thema's 'Voeding en Landbouw' centraal zullen staan. De organisatie van het evenement is een samenwerking tussen Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname (d'ONS), het ministerie van Economische Zaken (EZ Nederland), het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV Suriname), de bedrijven Koppert Cress en Rijk Zwaan uit Nederland, de Nederlandse Ambassade in Suriname, Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en het bedrijf Varross uit Suriname. De locatie is hotel Torarica.Tijdens het congres zal dieper worden ingegaan op het percentage diabetici in Suriname; de achterliggende oorzaken en wat gezonde voeding (bladgroente etc) hierin zou kunnen betekenen. Op het congres zullen kennis en ervaring worden uitgewisseld over de bestrijding van diabetes in Suriname en Nederland. Hiernaast is er de jaarlijkse award uitreiking voor de drie gezondste, duurzaamste mkb landbouwbedrijven in Suriname. Sprekers op het congres zijn op dit moment o.a. Tamara de Weijer (huisarts uit Nederland en promovenda LUMC), Jennifer Plein (voedingsdeskundige/ diëtiste uit Suriname), een vertegenwoordiger van UNICEF Suriname en Rob Baan (Twitter @rjpbaan), CEO van Koppert Cress. Verder zal via een panel besproken worden hoe we tot effectieve zadenuitwisseling zouden kunnen komen tussen bedrijven in Nederland en kleine boeren in Suriname.

Met dit congres willen stichting d'ONS en haar partners duidelijkheid geven over de noodzaak van duurzame, gezonde landbouw en over de relatie tussen gezonde voeding en het percentage diabetici in Suriname. Dit congres is een onderdeel van een meerjarig programma van projecten en activiteiten in Suriname.
 
Voor wie?
Het congres is bestemd voor alle professionals, stakeholders en geïnteresseerden in de landbouw-, voedings- en gezondheidsvoorziening.

Voor meer informatie:
www.stdons.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.