Mushroom XL maakt het leven van koks gemakkelijk

"Goede marges met cantharellen"

Tholen – MushroomXL is nog een nog jong bedrijf dat nu 3 jaar opereert op het Food Center Forepark in Den Haag. De eerste twee jaar was MushroomXL minder zichtbaar, ze opereerden nog niet vanuit een eigen pand. Na de recente verhuizing naar een pand aan het begin van het Forepark denkt eigenaar Aniel Sahiboe alweer aan een verbouwing. "Ik begon met 2-3 klanten, nu weten honderden klanten mij te vinden", vertelt hij. Hij wijst op een busje geparkeerd voor zijn unit. "Ze komen uit heel Nederland. Dat is het busje van een klant uit Hogeveen."


Eigenaar Aniel Sahiboe van Mushroom XL.
 
Service
De zaken gaan dus goed. Hij is beter vindbaar, inloopklanten komen graag terug en bestelklanten blijven herhaalbestellingen plaatsen. Veel horecaondernemers komen inkopen bij MushroomXL. Daar komt ook de snelle groei vandaan. "Ik krijg ook steeds meer Chinese klanten. Ik probeer het leven van de koks zo gemakkelijk mogelijk te maken, zij hebben tegenwoordig ook geen tijd om uren in de keuken te staan snijden. Er is veel concurrentie, het is daarom belangrijk dat je service top is. Kwaliteit, aandacht, flexibel zijn naar klanten toe, daarin ga ik heel ver. Als een klant mij op zondag belt, dan probeer ik die ook dan zo goed mogelijk te helpen."


Het paddenstoelenaanbod van Mushroom XL.
 
One-stop-shop
Zoals de naam MushroomXL al doet vermoeden verhandelt Aniel champignons en paddenstoelen. "De concurrentie is groot op het gebied van paddenstoelenhandel. Ik heb het voordeel dat ik de enige ben met een breed assortiment hier op het Forepark. Toch is het lastig om met paddenstoelen je brood te verdienen. De marges zijn laag en de houdbaarheid is zo gevoelig. Daarom heb ik me verder ontwikkeld tot one-stop-shop met een breed Hollandse groente-assortiment, van panklaar gesneden tot onbewerkte groenten. Fruit heb ik als aanvullend assortiment."


Aniel bij zijn verse producten.
 
Uithangbord
Paddenstoelen zijn heden ten dagen vooral het uithangbord voor MushroomXL. Het hele jaar door is er een breed aanbod maar het wordt pas echt leuk als het wilde paddenstoelen seizoen begint, vertelt Aniel. "Dan staat mijn loods bomvol. Cantharellen lopen heel goed, die zijn haast niet aan te slepen. Als ik een pallet heb neergezet dan kan ik de volgende alvast op gaan halen", vertelt hij. "Maar ook cepes, eekhoorntjesbrood loopt goed. In het geproduceerde aanbod zijn oesterzwammen en shiitakes steeds meer gewilde variëteiten."


De verse paddenstoelen. 


Het aanbod van de zaak in Den Haag.

Inloop
MushroomXL startte drie jaar geleden. "Ik werkte al jaren in de voedingsbranche en heb ervoor gezorgd dat die bedrijven groeiden. Dat wilde ik ook voor mijzelf. Ik ben klein opgestart vanuit het pand van fruithandel Verweij, dat onlangs is overgenomen door Best AGF. Een aantal maanden geleden verhuisde ik naar een eigen pand. Sindsdien groei ik nog harder."


Het pand van Mushroom XL in Den Haag.

Op = op
Het pand van MushroomXL is een cash & carry locatie met 2 grote koelcellen en een ruimte om de bestellingen te verwerken. Omdat het zowel druk is met inloopklanten als met het verwerken van bestellingen, staat een verbouwing op stapel om de routing te verbeteren en de koelcapaciteit uit te breiden. Daarbij blijft het streven om de koelcel aan het einde van de dag leeg te hebben. Dat is een concessie die hij aan de service doet. "Ik wil geen voorraden maar elke dag verse aanvoer. Bij mij is het op=op, dat weten mijn klanten ook."


Ook zoete aardappelen zijn bij Aniel verkrijgbaar.


...net zoals broccoli...


... en andere verse producten, zoals bloemkool en wortelen.

Voor meer informatie:
MushroomXL
Aniel Sahiboe
Dinkel 52
2491 CH DEN HAAG
T: 06 39 11 01 02

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.