Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Bijna 90% afgekeurde tomaten weggegooid"

Tot wel 87% van de onbeschadigde, eetbare tomaten die van een teeltbedrijf in het Australische Queensland kwamen, zijn afgekeurd op hoe ze eruit zagen volgens een studie over voedselverkwisting. 

Tara McKenzie, milieuwetenschapper bij de Sunshine Coast universiteit, zegt dat op ieder punt in de bevoorradingsketen eetbare tomaten die iets misvormd of te klein of te groot bevonden werden, werden afgekeurd omdat ze niet aan de marktstandaard voldeden. Volgens McKenzie werd tussen de 68,6% en 86,7% van de tomaten afgekeurd. 

De Australische overheid schat dat voedselverkwisting de economie jaarlijks meer dan €13,3 miljard kost. 
Publicatiedatum: