Het World Horti Center stroomt vol

Tholen - De officiële opening is pas in maart 2018, maar vanaf aanstaande maandag kunnen bezoekers de tuinbouwtentoonstelling in het World Horti Center bezoeken. En dat betekent voor veel toeleveranciers een verhuisweekend.

Misschien had het beter 'visitekaartje van tuinbouw NL' kunnen heten, maar na de heisa over de naamgeving van het gebouw zullen we hier niet meer op terugkomen. Feit is dat de bedrijven die in het World Horti Centre (WHC) participeren, alle takken van tuinbouwsport vertegenwoordigen. Sinds eind augustus wordt er al hard gestudeerd in het centrum. Toen vestigde MBO Westland zich hier. Jaarlijks volgen 1.200 leerlingen hier een (groene) mbo-opleiding.

Demokwekerij naar World Horti Center
Nu is het ook de beurt aan de bedrijven, die voor de kruisbestuiving met het onderwijs moeten zoeken. De Demokwekerij, een van de initiatiefnemers van het World Horti Center, zag het aantal standhouders de afgelopen maanden al flink toenemen: tot 65, en verwacht wordt dat dit naar minimaal 75 doorgroeit. Hiermee is de 9.000 m2 tellende expositieruimte al nagenoeg vol. Deze dagen vestigen die zich allemaal in het World Horti Center. De officiële opening staat gepland voor maart 2018, maar vanaf maandag is de permanente exhibitie te bezoeken.


Een greep uit de bedrijven die zich in de afgelopen maanden als participant aansloten bij het WHC: (bovenste rij vlnr): Koppert, WPS, Beekenkamp en Verkade klimaat: (middelste rij vrnl) Stolze, DutchGreenhouses, Hamelink koeling en Saint-Gobain Cultilene: (onderste rij vlnr) Biobest, Van Iperen, Berg Hortimotive en KUBO.


De stand van BOAL Systems is in aanbouw. Nog even doorwerken!


Berg Hortimotive, bijna klaar


De Van der Ende Groep is er in ieder geval klaar voor!

Officiële opening
Nadat deze tentoonstelling geheel gereed is, is het overzetten van de onderzoeksafdelingen van de Demokwekerij de volgende stap. Vanaf december moeten die ook plaatsvinden op de nieuwe locatie. Online wordt de bouw van de nieuwe onderzoeksfaciliteit bijgehouden. Momenteel wordt er gewerkt aan de plaatsing van de binnengevels. "Zo ontstaan aparte compartimenten; onze nieuwe moderne onderzoeksafdelingen." De afgelopen weken kreeg ook het Rabotorium krijgt steeds meer vorm. "De laatste enorme balken voor de plafondconstructie zijn er in gehesen en het akoestische plafond is geplaatst. De eerste delen van het stalen skelet, inclusief de houten tribuneconstructie vordert. Binnenkort zal de stoffeerder starten en daarna kunnen de stoelen er in."


Volg de bouw op de nieuwbouwpagina van de Demokwekerij.

Feestje?
Wanneer ook dit allemaal afgerond is, moet het gebouw in maart volgen jaar officieel geopend worden. Ook dat krijgt ongetwijfeld nog een staartje: diverse lokale politieke partijen ruziën momenteel over het prijskaartje van dit feest.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.