Adam Greenberg, CEO van iUNU

"We helpen telers hun problemen te identificeren en op te lossen"

iUNU ('You Knew') werd drie jaar geleden opgericht door een ondernemer die de voedsel- en waterproblemen in de wereld op wil lossen. iUNU richt zich specifiek op problemen aan de voedselzijde van de glastuinbouw. Oprichter en CEO Adam Greenberg: "Als zoon van een botanicus ben ik mijn hele leven met planten in aanraking geweest. Ik heb honderden uren doorgebracht met gesprekken met telers om hun problemen te begrijpen. Naar aanleiding van deze gesprekken hebben we een systeem op basis van computervisie ontwikkeld waarmee telers alle problemen in één overzicht kunnen zien. Dit kan heel goed omdat de glastuinbouw erg visueel is.

LUNA beheert veranderingen in planten
"Telers besteden veel tijd aan het kijken naar gezonde planten, maar met dit systeem, dat LUNA heet, kunnen telers alles bekijken: plagen, ziekten, milieubedreigingen, etc.," zegt Greenberg. LUNA bouwt de hele dag gedetailleerde modellen van individuele planten, ziet veranderingen in de gezondheid van individuele planten en stuurt signalen naar de teler. "Onze rol bestaat uit het helpen van telers om hun problemen te identificeren en hen van kennis te voorzien voor proactief beheer."


Digitaal signalen- en takenbeheersysteem

Kassen meer voorspelbaar maken
Dankzij de door LUNA verzamelde gegevens worden kasbedrijven preciezer, proactiever en beter voorspelbaar. LUNA optimaliseert het bedrijf doordat het vanaf de installatie van haar camera's en sensoren begint te 'leren' en onthouden. Het levert zowel historische als actuele gegevens over elke plant. LUNA biedt alles wat de teler nodig heeft om beslissingen te nemen over het bedrijf. "We bezorgen ze meer inzicht en controle," zegt Greenberg.


Voorbeeld van de tijdsverloopvergelijking van een gewas

Het eerste systeem werd ongeveer 1,5 jaar geleden geïnstalleerd en wordt nu in de bloementeelt en de tuinbouw gebruikt met sla en basilicum als voorbeeld. Voor tomaten, paprika's en komkommers bevindt het systeem zich momenteel in het onderzoeks- en ontwikkelingsstadium. iUNU levert momenteel aan de VS, Canada en Mexico. De technologie werkt op een desktop, telefoon en tablet.

Contactgegevens:
Adam Greenberg
iUNU
Tel: 415-812-3102

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.