vaste plaats in smoothieaanbod

Aanbod Amerikaanse boerenkool stabiel

Het aanbod Amerikaanse boerenkool lijkt voorlopig relatief stabiel te zijn. "Voor ons in het noordoosten loopt het lokale aanbod door tot en met december, wat goed is voor ons," zegt Paul Guarino van Ace Natural, een biologische groothandelaar in New York. "We leveren veel producten aan sapfabrikanten en boerenkool is hier een belangrijk onderdeel van. En het is relatief gemakkelijk verkrijgbaar geweest in de regio."

Wanneer het in seizoen is, haalt Ace boerenkool uit New Jersey, Pennsylvania en Upstate New York. Het helpt dat ze telers hebben die speciaal voor hen telen. Ace probeert zoveel mogelijk dichtbij huis de boerenkool te halen maar koopt ook bij telers in Georgia en North en South Carolina om jaarrond producten te kunnen leveren. "Telers aan de oostkust waar we zaken mee doen, doen nu moeite om boerenkool te zaaien, iets wat ze niet eerder op deze schaal deden," zegt Guarino. Boerenkool is de afgelopen vijf jaren één van hun topproducten geweest. Vroeger werd het nog sporadisch verkocht. Nu is het in de sapsector bijna net zo populair als Valencia sinaasappels, wortels en bieten.Populair en gemakkelijk te telen
Volgens Guarino is de doorverkoop van boerenkool net als van avocado's gemakkelijk vanwege de vraag. En het kan jaarlijks gemakkelijk drie tot vier keer geoogst worden. 

Door het stabiele aanbod zijn ook de prijzen stabiel. "We kunnen het zo goedkoop krijgen als net onder de twintig en het hoogwaardige product kost zelden meer dan $32 per doos. Sommige leveranciers zullen de prijs verhogen of verlagen op basis van hun eigen voorraden maar ik geloof niet dat dit met de markt te maken heeft." 

Door de toenemende populariteit van boerenkool verwacht hij geen grote algemene prijsstijging. Het is niet als met avocado's, waar bij een blijvende hoge vraag aanbod er momenteel een onvermijdelijk lage productie is. "Dat zijn bomen die jaren en jaren nodig hebben om volwassen te worden voor ze fruit leveren. Met boerenkool doe je wat zaden in de grond en heb je er binnen een paar maanden een doos van."

Voor meer informatie:
Paul Guarino
Ace Natural
Tel: +1-718-784-6000
Paul@acenatural.com
acenatural.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.