Prei- en aspergeteler Lenders sluit partnership met HAS Hogeschool

Lenders, een familiebedrijf gespecialiseerd in de opkweek van prei- en aspergeplanten, is officieel benoemd tot partnerbedrijf van HAS Hogeschool in Venlo. Lenders zal haar kennis en ervaring met betrekking tot het opkweken van planten via stages en gastcolleges gaan delen met studenten van de HAS. Dit met als doel het onderwijs zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de praktijk.Lenders is specialist in preiplanten. Voor de levering van vroege preiplanten beschikken ze over teeltlocaties in Marokko, Portugal en Kessel. In Marokko worden naast de losse preiplanten ook "superseedlings" en biologisch opgekweekte superseedlings geteeld.

Bedrijfsbezoeken
Om studenten kennis te laten maken met de wereld van de planten opkweek, gaat Lenders niet alleen stageplaatsen bieden aan studenten, maar zullen ook gastcolleges worden verzorgd. Hierbij ligt de focus op kwaliteit, productontwikkeling, teelttechniek en de opkweek. Daarnaast zal Lenders studenten van de HAS informeren over bioteelt van preiplanten. "Een groeiende markt waar nog vraagtekens genoeg bij zijn en waar nog veel valt te ontdekken. Het delen van onze ervaringen is zonder twijfel leerzaam en inspirerend voor studenten van de HAS", zegt Ruud Lenders.Partnerbedrijven van HAS Hogeschool
De HAS Hogeschool in Venlo heeft ruim tachtig partnerbedrijven. Deze bedrijven, die allemaal afkomstig zijn uit de agrofoodsector, bieden studenten de mogelijkheid om hun toekomstige werkveld uitgebreid te leren kennen. Dit gebeurt door middel van bedrijfsexcursies, gastcolleges, stages, praktijkcases, afstudeeropdrachten en practica op het bedrijf. Op deze manier wil de HAS Hogeschool haar onderwijs zoveel mogelijk afstemmen op de wensen en behoeften die leven in de praktijk.

Voor meer informatie:
HAS Hogeschool
www.has.nl
Lenders
Donk 5
5995 PL Kessel
Tel.: +31 (0)77-462 19 09
Fax: +31 (0)77-720 19 38
info@lendersbv.nl
www.lendersbv.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven