Nieuwe groentenkwekerij opent in Wit-Rusland

Deze week is een nieuw modern kassenproject geopend in de noordelijke regio van Wit-Rusland, dichtbij de grens met Rusland. De kas van 4,5 hectare zal binnen afzienbare tijd een grote hoeveelheid groenten opbrengen voor zowel lokale als exportmarkten. De kas is gebouwd door het Israëlische kassenbouwbedrijf Azrom. Hun cliënt heeft gekozen voor een geavanceerde glazen Venlo structuur die geschikt is voor het extreme klimaat. Tegelijkertijd wordt hierdoor optimaal gebruik gemaakt van het beschikbare licht.De kas is uitgerust met aanvullende verlichting, waterbehandelingssystemen met hercirculatie en geulen en kweektafels op hydrocultuur. De kas is verdeeld in diverse interne secties, zodat verschillende klimaten voor jonge plant vermeerdering, komkommers, tomaten en bladgroenten kunnen worden gecreëerd.Azrom heeft voor dit project met verschillende leveranciers samengewerkt. "Voor het project in Wit-Rusland moesten we de beste technologieën en een strikte planning combineren om in de extreme weersomstandigheden daar te kunnen werken. Tegelijkertijd konden we zo wel bekijken welke energiebronnen er in het gebied beschikbaar waren," zegt Boyan Dulitz, project manager bij Azrom. De kas is uitgerust met de nieuwste Nederlandse technologieën, zoals een energie-efficiënt verwarmingssysteem met boilers van Crone en branders van Zantingh. Ook veel andere Nederlandse leveranciers hebben aan dit project meegewerkt. 

Het is een van de eerste projecten die Azrom in een dergelijk klimaat en gebied heeft uitgevoerd. "Onze cliënt is erg tevreden met de kas en is al bezig met het plannen van de tweede fase van het project", zegt Zviki Porat, hoofd marketing bij Azrom. De Israëlische kassenbouwer spreidt zijn vleugels tegenwoordig over de hele wereld. "We bestaan al meer dan 60 jaar en waren in deze tijd vooral actief op de Israëlische en Afrikaanse markt. Tegenwoordig breiden we onze markten steeds verder uit en zijn we wereldwijd actief. We leren veel van deze ontwikkelingen en hierdoor blijven we groeien. Het is goed om te zien dat onze klanten ook weten dat we onszelf blijven ontwikkelen en meegroeien met onze markten", voegt mr. Cohen, directeur bij Azrom, toe. 

Voor meer informatie: 
Azrom Greenhouses
Zviki Porat
zviki@azrom.com
www.azrom.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.