Succesvolle tweede vergadering:

Japan en Nederland versterken agrarische samenwerking

Het Nederlandse ministerie van Economische Zaken en het Japanse ministerie van Landbouw en Visserijen (MAFF) hebben woensdag 4 oktober een tweede commissie vergadering gehad over het thema Innovatie in de Tuinbouw. De commissie is samengesteld in het kader van de "Japans-Nederlandse Dialoog Over Agrarische Samenwerking", welke in 2016 van start is gegaan. De vergadering vond plaats bij Tokyo Big Sight tijdens Agro Innovation 2017, een internationaal evenement voor tuinbouwmachines en -apparatuur.De vergadering van de commissie had als thema 'Innovatie door veelzijdige samenwerking en het verspreiden van onderzoeksresultaten binnen de teeltsector'. Meer dan 25 vertegenwoordigers uit Nederland en Japan waren hierbij aanwezig, waaronder dr. Jochen Hemming van de Universiteit Wageningen, Dennis Steentjes van Delphy Japan en dr. Evert Jan Krajenbrink, Landbouwkundig adviseur bij de Nederlandse ambassade. 

Dr. Kazumasa Shioya (vice president bij NARO) en Don Kester bespraken voorbeelden van technologische ontwikkelingen die dankzij publieke-private-academische samenwerking tot stand zijn gekomen. Hiroaki Yamada (directeur bij MAFF, technologisch beleid) en dr. Jochen Hemming discussieerden over toekomstige richtingen van technologische ontwikkelingen binnen de kassensector, zoals robotica, ICT en de rol van de gouden driehoek. Als laatste bespraken Yuichi Otsuka (afdelingsdirecteur Extension Service) en Dennis Steentjes van Delphy Japan de verschillende manieren waarop bestaande kennis gedeeld kan worden, zoals bijvoorbeeld het geprivatiseerde en commerciële systeem dat in Nederland gebruikt wordt in vergelijking met de gratis service in Japan.

De Japans-Nederlandse Dialoog Over Agrarische Samenwerking is tot stand gekomen op basis van de Gezamenlijke Verklaring van het Nederlandse ministerie van Economische Zaken en het Japanse ministerie van Landbouw en Visserij die op 15 december door beide partijen is ondertekend. Het doel van de Dialoog is om de bilaterale agrarische samenwerking tussen beide landen te promoten. De dialoog van het eerste jaar vindt plaats in 2017 en bestaat uit enkele vergaderingen van de commissie en een plenaire vergadering. De eerste vergadering vond plaats op 8 mei 2017 en had het thema 'de gewenste rol van telersorganisaties om de afzet van telers te vergroten'. Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.