Italiaanse teler oogst twee miljoen venkel

In Romagna is de venkeloogst begonnen. De komende veertig dagen zal de venkel gewassen, verwerkt en verpakt worden. De kwaliteit is uitmuntend en ook de prijzen zijn goed. Het gaat om twee miljoen venkelplanten.Caligari&Babbi, is eigenaar van het Finò merk. Marco Babbi laat weten dat de oogst in volle gang is. Hij vertelt dat de afzet goed is met prima prijzen. We hebben het afgelopen jaar veel te lijden gehad maar dit seizoen zijn de vooruitzichten een stuk beter."Ondanks de hoge zomertemperaturen is de kwaliteit van de groente erg goed. "De venkel werd uitgeplant bij een temperatuur van 40°C en we hadden zo onze twijfels of de venkel het zou redden. Gelukkig is alles uiteindelijk prima verlopen."
"We exporteren onze groenten ook naar het buitenland, met name naar België en Frankrijk. Onze venkel valt hier zo goed in de smaak dat we nieuwe zakelijke contacten hebben gelegd. De volumes groeien eveneens, dus we zien de toekomst met optimisme tegemoet. We gaan zelfs een nieuwe faciliteit bouwen."
Marco Babbi

"We zijn meer dan tevreden met de opbrengst van 40 - 50 ton per hectare. Bovendien is de venkel erg gezond omdat er nauwelijks regen is gevallen."Contact:
Caligari & Babbi srl
Via E. Bevilacqua, 17
Savignano su Rubicone (FC)
Tel.: +39 (0)541 942599
Fax: +39 (0)541 201919
Email: commerciale@ortofruttacaligari.com
Web: www.finocchioitaliano.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.