Zondag 8 oktober was eerste editie

Kids Smaak Festival brengt arme gezinnen kennis gezond eten bij

Zondag 8 oktober vond de eerste editie van Het Kids Smaak Festival plaats in de markthal van het Food Center Amsterdam. Het festival had als doel om kinderen en ouders die in Amsterdam in armoede leven kennis te laten maken met gezond eten en de bereiding hiervan en vond gelijktijdig plaats met de Markt van 1001 Smaken. Volgens de organisatie bezochten ruim 700 kinderen en 500 ouders uit deze doelgroep het festival.


De kinderen op het Kids Smaak Festival. Bron: Facebook Kids Smaak Festival.

Smaak Expeditie
Zo konden kinderen deelnemen aan de Smaak Expeditie, waar aan de hand van de basissmaken van alles werd geproefd, geroken en bereid. Met een zelfgemaakte koksmuts op en met de Smaak Expeditie stempelkaart konden de kinderen zelf aan de slag bij de diverse smaak stations. Zo werd er onder andere moleculair ijs gemaakt, aan de grootste groentedierentuin van Amsterdam gewerkt en snoep zonder troep geproduceerd. Na afloop van de expeditie ontvingen deelnemende kinderen het smaakdiploma en een gratis tas met groenten, fruit en een recept voor thuis. Het festival werd ge├»nitieerd door Levensmiddelengroothandel De Kweker, diverse Amsterdamse ondernemers en de Gemeente Amsterdam. 


De kinderen maken tijdens het festival kennis met groenten en fruit. Bron: Facebook Kids Smaak Festival.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.