Nieuwe lijn bewerkte champignon Let’s Blend

Monterey Mushrooms introduceert een nieuwe productlijn genaamd Let's Blend; fijngesneden champignons, kant en klaar om vermengd te worden met gemalen vlees.
 
"Let's Blend wordt aangeboden in een pakket van 230 gram en in drie smaken: Klassiek, Mexicaans en Italiaans. Het is een gemakkelijke manier om een maaltijd te bereiden volgens hetzelfde Blend-concept dat landelijk al in veel restaurants wordt aangeboden," aldus Lindsey Roberts, marketing specialist bij Monterey Mushrooms.Het The Blend-concept is ontstaan uit een samenwerking tussen de Mushroom Council, onderzoekers bij UC-Davis en chefs van het Culinary Institute of America die de smaak-verbeterende eigenschappen van champignons en de positieve effecten van het mengen van champignons en gemalen vlees hebben bestudeerd.

Uit een studie van dit samenwerkingsverband uit 2014 is gebleken dat een traditioneel gemalen vlees-recept, bereid met 50 procent champignons en 50 procent vlees, de algehele smaak kan versterken dankzij de umami-smaak van de champignons. Verder kan een dergelijk gerecht de vet-, calorie- en natriuminname verminderen en extra voedingsstoffen bijdragen. Basisscholen, hogescholen, universiteiten en andere niet-commerciële aanbieders van voedingswaren waren de eersten die de trend van het blenden oppikten.

In de afgelopen twee jaar heeft de media-aandacht voor deze trend de bekendheid ervan bij de consument versterkt, door items in The Today Show, Food & Wine, Forbes, enzovoort. Nu men op de hoogte is van het concept, zal Let's Blend de consument helpen om die gerechten thuis op tafel te zetten die voorheen alleen in restaurants te vinden waren.

"De mensen willen lekkerder eten, zonder aan smaak of textuur in te boeten," aldus Roberts. "Let's Blend werkt goed met rundvlees, kip, lamsvlees, varkensvlees en kalkoen. Het maakt vlees sappiger zonder vet of cholesterol toe te voegen."
 
De supermarkten zullen op prijs stellen hoe Let's Blend een toegevoegde waarde geeft aan de gekoelde champignons in het assortiment. Ook zullen ze het waarderen dat dit product een lange houdbaarheid heeft. De milieuvriendelijke verpakking bevat kookinstructies, een duidelijke houdbaarheidsdatum en een venster om het product te kunnen beoordelen.
 

Lindsey Roberts
Monterey Mushrooms, Inc.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.