Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wijziging werkvergunningen vereist omdat eigen Australiërs niet willen plukken

Er is in Australiƫ een hernieuwde oproep tot herziening van landbouwwerkvergunningen. Dit komt doordat het proeftraject, waarin werd geprobeerd werklozen in de tuinbouw aan de slag te zetten, weinig succesvol blijkt.
 
Slechts 14 mensen hebben zich tot nu toe voor het nieuwe overheidsprogramma aangemeld, een programma waarbij werklozen een salaris kunnen verdienen terwijl ze nog steeds hun volledige uitkering ontvangen. Het Nick Xenophon Team (NXT) heeft dit proeftraject opgezet, dat door de regering is aangenomen met steun van de oppositie.

Lobbygroep National Farmers Federation (NFF) heeft zijn twijfels geuit over de vraag of dit programma de tekorten aan werknemers -die tijdens de zomeroogst weer volop aan de orde zullen zijn- wel zal oplossen. "De bewering dat mensen simpelweg beter betaald moeten worden om hen de branche in te lokken, is volgens ons te simplistisch," aldus Ben Rogers, directeur van NFF-Workplace Relations.

Rogers vindt dat er een radicale oplossing nodig is en de NFF wil een volledig nieuw visum zien dat specifiek ontworpen is voor buitenlanders die op de kwekerijen werken.
Hij zei dat de huidige werkvergunningen die door de telers worden gebruikt slechts een korte termijn-oplossing bieden, terwijl een meer betrouwbaar, blijvend geheel aan arbeidskrachten nodig is.

Publicatiedatum: