Roemenië importeert aanzienlijk meer voedsel

In Roemenië is de invoer van voedingsmiddelen in de eerste helft van 2017 veel sneller gegroeid dan de export, wat tot een voedselhandeltekort heeft geleid van meer dan 1 miljard euro. De voedselimport bedroeg bijna 3,5 miljard euro, een stijging van 17% ten opzichte van vorig jaar. De voedselexport van het land steeg in deze periode met maar 4,5% naar 2,4 miljard euro, zo meldt het lokale persbureau Agerpres.

Het handelstekort levensmiddelen in de eerste zes maanden van dit jaar van meer dan 1 miljard euro vertegenwoordigt een stijging van 60,4% ten opzichte van vorig jaar volgens gegevens van het Roemeense ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling. Vorig jaar was dit handelstekort in Roemenië al 557,4 miljoen euro; zes keer hoger dan in 2015, toen het 89,2 miljoen euro bedroeg.

In 2016 waren de belangrijkste importlanden Hongarije, Duitsland, Polen, Bulgarije, Nederland, Italië, Frankrijk, Spanje, Griekenland, Turkije en Brazilië. De meest geïmporteerde producten zijn varkensvlees, bakkerijproducten, chocolade, diervoeder, kaas, tabak en suiker.

Bron: www.romania-insider.com / www.agerpres.ro / Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.