Flowwrappen verlicht tekort aan arbeidskrachten AGF-sector

Het tekort aan arbeidskrachten waar de AGF-sector mee kampt, kan gedeeltelijk opgelost worden door het gebruik van automatische verpakkingsmachines, meent de Britse specialist in horizontale flowwrapping-oplossingen Tisomi.

De flowwrapping-technologie zorgt dat er minder arbeidskrachten nodig zijn in het pakstation waardoor het personeel zich aan andere taken kan wijden om het tekort aan overzeese seizoenskrachten in te vullen.

Uit een enquête die de BBC in mei en juni 2017 heeft gehouden, bleek dat 50% van de telers niet zeker wist of zij voldoende seizoenarbeiders hadden. 78% gaf aan dat het moeilijker was om arbeidskrachten te vinden dan in het jaar daarvoor. Er ligt een aantal factoren aan deze onzekerheid ten grondslag en één daarvan is de Brexit. 
 650RJ  flowwrapper van Tisori

Hoewel het aantal buitenlandse seizoenswerkers in het Verenigd Koninkrijk krimpt, stijgt de vraag naar Britse AGF. Hierdoor is er een behoefte aan kostenefficiënte, flexibele verpakkingsoplossingen voor de vlotte verwerking van AGF.

"De ruime keuze aan flowwrap-apparatuur voor groenten en fruit zorgt dat veel retailers producten in de verpakking van hun voorkeur laten verpakken. AGF-leveranciers zouden ongeacht de schaal van hun bedrijf kunnen overwegen om te investeren in flowwrappers als zij willen blijven concurreren met grote retailketens," vindt Tisomi.

Het bedrijf biedt alle soorten verpakkingsoplossingen aan die beantwoorden aan de behoeften van telers en leveranciers en geschikt zijn voor zware bulkproducten zoals knollen tot kwetsbare fruitsoorten als frambozen. 

"Bedrijven kunnen niet achterover leunen. Nu de Brexit er aan zit te komen, zullen AGF-bedrijven op de proef gesteld worden om aan de toenemende vraag tegemoet te komen met een kleiner arbeidersbestand. Machines vervangen handmatige handelingen, zorgen voor een betere presentatie en zullen op de lange termijn hun enorme waarde bewijzen," aldus Tisomi. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven