22 en 23 november 2017 in het beurscomplex van Karlsruhe

Dubbelbeurs expoSE en expoDirekt

Een wereldwijd uniek trefpunt voor de branche van kwekers van asperges en bessen
Meer dan vierhonderd exposanten uit veertien landen geven op 22 en 23 november 2017 in het beurscomplex van Karlsruhe een goed beeld van de innovaties die er zijn voor de cultuur en de rechtstreekse verkoop. Op een vloeroppervlak van meer dan 25.000 m² vindt de 22- ste expoSE plaats, de belangrijkste beurs van Europa voor de productie van asperges en bessen, samen met de zevende editie van de expoDirekt, de grootste Duitse vakbeurs voor de rechtstreekse verkoop van landbouwproducten. Van de exposanten is 23% afkomstig uit buitenland. Nederlandse bedrijven zijn sterk vertegenwoordigd, gevolgd door de collega's uit
Frankrijk, Italië en Polen. Onder de exposanten zijn er 77 (volgens de stand op 9.10.2017) die voor het eerst op deze dubbelbeurs staan.

"Ook in de productie van asperges en bessen speelt de digitalisering een steeds belangrijker rol. De markt biedt reeds allerlei mogelijkheden om het kweken te vergemakkelijken en de rechtstreekse verkoop te ondersteunen. En dat is ook terug te zien op de beurs. Door gebruik te maken van digitale toepassingen kunnen kwekers de processen vereenvoudigen en beter inspelen op de markt", zegt Simon Schumacher, bedrijfsleider van de VSSE, sprekend namens de directie.

Op de dubbelbeurs zal het gehele digitale spectrum te zien zijn, van het analyseren, het prepareren en controleren van de ondergrond via personeelsplanning en tijdregistratie tot aan digitale weegschalen, programma's voor voorraadbeheer en tal van innovatieve apps. Adviseurs van officiële Duitse instanties en consultancybedrijven zullen bezoekers van de beurs helpen bij vragen over nuttige insecten, asperges en bessen. Ook voor informatie over bedrijfseconomie en de rechtstreekse verkoop kunt u op de stand van de VSSE in hal 2 terecht.

Op de beide beursdagen verwacht de VSSE een bezoekersaantal van zo'n zevenduizend internationale professionals. Voor het eerst kunnen bezoekers van de expoSE en de expoDirekt gebruikmaken van een gratis beursshuttle tussen het centraal station van Karlsruhe en het beurscomplex. Deze "Messe-Express" rijdt vanaf het plein voor het centraal station van Karlsruhe direct naar de hoofdingang van de beurs. Verder wordt voor de tweede keer gezorgd voor een gratis professionele kinderopvang.

Vakkennis van en voor profs
Vakkennis zal in een hoge concentratie worden gedoseerd op de forums in hal 2 en op de 29-ste Dag van de Asperge op de conferentievloer (bij de toegang inbegrepen). Daarnaast zullen diverse exposanten op het forum in hal 2 informatie verstrekken over hun nieuwste producten en diensten.

De 29e Dag van de Asperge
Woensdag 22 november 2017 is het de Dag van de Asperge. Daar moet elke aspergekweker natuurlijk bij zijn, vanaf 13:00 uur in het beursconferentiecentrum. Gastsprekers uit de wetenschap, het advieswezen en direct uit de praktijk presenteren daar de nieuwste inzichten. De ieder jaar gehouden Dag van de Asperge wordt georganiseerd door het Regierungspräsidium en de regionale raad van Karlsruhe. Het volledige programma is op de website op www.expo-se.de/vortraege-foren/spargeltag/ te vinden.

Het Bessensymposium

Het Bessensymposium, georganiseerd door het vakblad Spargel- & ErdbeerProfi, presenteert op de ochtend van donderdag 23 november 2017 de nieuwste bevindingen op het gebied van het telen van bessen.

Het 7e forum Directe verkoop
Exploitanten van boerderijwinkels en marktkramen kunnen op het forum voor de directe verkoop rekenen op waardevolle impulsen voor de verkoop bij de boer. Dit forum wordt georganiseerd door het vakblad HOFdirekt en vindt plaats op donderdag 23 november 2017, vanaf 13:00 uur. Ook zullen de drie winnaars van de prijs om de "Boerderijwinkel van het Jaar" bekend worden gemaakt.

Exposantenforum

Op beide beursdagen zullen vertegenwoordigers van de verschillende bedrijven hun
nieuwste ontwikkelingen presenteren, op het forum in hal 2. Bij sluiting van de redactie waren onder meer deze thema's aangekondigd: "Finalsan - onkruidbestrijding zonder reststoffen nu ook in de bessenteelt" (Progema GmbH),"Nieuws over folies voor broeikas zijn" (FVG Folien-Vertriebs GmbH) en "De velden in uw broekzak - klimaatgegevens van het veld op de smartphone" (Robert Bosch Start-up GmbH Deepfield Connect) en verder "Taal die verkoopt - nevenproducten met succes afzetten in de rechtstreekse verkoop" (Tosin
David Services) en "Blijf de baas - met het snelle kantoor" (servicebureau L.O.S.).
Uitreiking van de innovatieprijs "Best of 2017"

De nieuwste producten die veel marktpotentieel beloven en bij toepassing zeker profitabel kunnen zijn, worden op 22 november direct aansluitend op de officiële opening om 10:00 uur op het forum in in hal 2 onderscheiden als "Best of 2017" - de innovatieprijs van de expoSE en de expoDirekt.

Plaats:
Messe Karlsruhe
Messeallee 1
76287 Rheinstetten
Duitsland
Openingstijden:
Woensdag, 22.11.2017
09:00 - 18:00 uur
Donderdag , 23.11.2017
09:00 - 17:00 uur

Entree:
• Dagkaart € 14
Opening:

Woensdag 22.11.2017
10:00 uur, Forum in Hal 2
Uitreiking innovatieprijs

Woensdag, 22.11.2017
10.15 uur, Forum in Hal 2,
aansluitend rondgang over de beurs

De 29-ste Dag van de Asperge
Woensdag, 22.11.2017
in het beursconferentiecentrum

Het Bessensymposium
Donderdag , 23.11.2017
Forum in Hal 2• Passe-partout € 19
• Dagkaart gereduceerd € 12
• Passe-partout gereduceerd € 17

Forum Directe verkoop
Donderdag , 23.11.2017
op het exposantenforum
Beursfoto's kunt u hier opvragen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven