Witte kool: één van de meest geteelde groentensoorten in Duitsland

De hoofdoogst van wittekool is in volle gang. Wittekool behoort tot de familie van de kruisbloemigen en is bijvoorbeeld verwant aan bloemkool, rodekool en broccoli. Daarop wijst het 'Rheinische Landwirtschafts-Verband' (RLV).

Na uien en wortelen is wittekool de meest geoogste groente in Duitsland. Wittekool kan volgens het RLV gedurende een lange periode opgeslagen worden. Kool groeit het beste in stevige grond met een goed waterhuishoudingsvermogen. Normaal gesproken start men in juni met de oogst van wittekool. De hoofdoogst gaat echter pas vanaf september van start. Vaak kan er tot in oktober geoogst worden.In Duitsland teelt men wittekool op een oppervlakte van circa 5.600 hectare. Schleswig-Holstein, Nordrhein-Westfalen en Bayern telen de meeste wittekool. De Duitse telers oogsten jaarlijks ongeveer 400.000 ton wittekool.

Uit onderzoek blijkt dat de consumptie van wittekool het risico op ziektes van de bloedvaten in de hersenen verkleind en een positieve uitwerking heeft bij hart- en vaatziektes. De consumptie van wittekool is goed voor het geheugen en heeft een positieve werking bij huidziektes. Wittekoolsap helpt bij maag- en darmklachten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.