Nick van de Moosdijk (Accountmanager Spotcap) over alternatieve financieringsoplossingen voor ondernemers

Alternatieve financiering als aanvullend werkkapitaal

Ondernemers investeren continu in hun bedrijf. Ze willen bijvoorbeeld maximale winst uit het hoogseizoen halen om zo het laagseizoen te overbruggen. Misschien zijn er zelfs extra investeringen nodig om hun bedrijf te laten doorgroeien. Hiervoor is vaak wel aanvullend werkkapitaal nodig. "Anno 2017 hoeft een ondernemer niet meer per se naar de bank voor financiering. Het financieringslandschap verandert met de opkomst van veel alternatieve (niet-bancaire) partijen. Veel van deze financiers maken gebruik van innovatieve technologie om de klant zo goed mogelijk te bedienen", vertelt Nick van de Moosdijk, Accountmanager bij online kredietverlener Spotcap.


 
"Een groot voordeel van deze partijen is dat zij vaak andere voorwaarden kunnen hanteren dan de bank. Zo kijken alternatieve financiers meer naar actuele gegevens van de organisatie en minder naar historische prestaties. Een ander voordeel is dat alternatieve financiers hun producten vaak online aanbieden, wat kosten bespaart en efficiënter werkt. Zo kan de aanvrager bijvoorbeeld eventueel boetevrij vervroegd aflossen en gaat de financier flexibeler om met zekerheden. Dit is erg voordelig voor de ondernemer, die zijn zekerheden vaak al vergeven heeft voor een krediet bij de bank", vertelt Nick. "Om die reden vragen wij bij Spotcap als online kredietverstrekker bijvoorbeeld geen aanvullende zekerheden, waardoor de financiering uitstekend gestapeld ingezet kan worden. Bijvoorbeeld in combinatie met een lening bij de bank."
 
"Bij Spotcap is een aanvraag in ongeveer 20 minuten volledig online te voltooien. De aanvrager krijgt binnen één werkdag uitsluitsel en ontvangt bij goedkeuring een vrijblijvend kredietvoorstel. Het krediet is dan ook direct beschikbaar voor opname. De aanvrager kan het bedrag geheel opnemen of in delen. Dit mag in één of meerdere keren. Het opgenomen deel verandert automatisch in een lening, waarover rente betaald wordt. De aanvraag en het kredietvoorstel zijn bij Spotcap dus geheel kosteloos en vrijblijvend; de klant maakt pas kosten wanneer hij besluit op te nemen", vervolgt Nick.


 
"Met de inzet van slimme technologie en een gedreven team van experts, kunnen wij onze kredietanalyse baseren op de huidige situatie van een bedrijf. Wij vragen dan ook niet om een uitgebreid bedrijfsplan of prognose. Dankzij de snelheid en flexibiliteit is een krediet van Spotcap goed inzetbaar bij seizoensfluctuaties, waarmee de AGF-sector regelmatig mee te maken heeft. Bijvoorbeeld om extra voorraden voor het nieuwe seizoen aan te schaffen of een tijdelijke liquiditeitskrapte te dekken. Er zijn veel verschillende vormen van alternatieve financiering beschikbaar. Het loont om onderzoek te doen naar aanbieders die bij u passen. Komt u er niet uit? Een financieel adviseur of accountant is vaak bekend met alle financieringsvormen in de markt en kan goed ondersteunen bij het kiezen van de juiste financieringspartner."
 
Voor meer informatie:
Nick van de Moosdijk
Accountmanager Spotcap
Mob: 0614881483
nick.moosdijk@spotcap.com
www.spotcap.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.