Beveiligde Truckparking Hazeldonk geopend

Op 3 oktober is er een grootschalige en beveiligde truckparking geopend op industrieterrein Hazeldonk, aan de A16 bij de grens met België. Hier kunnen ongeveer tweehonderd vrachtwagenchauffeurs veilig en comfortabel overnachten, meldt TLN

​Er rijden in Nederland steeds meer chauffeurs die ergens moeten overnachten. Daarnaast wordt er steeds strenger gecontroleerd op het naleven van rij- rusttijden van chauffeurs. "Mede daardoor zien we dat er een grote vraag is naar veilige parkeerplekken, met bijbehorende voorzieningen", aldus de Bredase wethouder Boaz Adank van Economische Zaken en Mobiliteit.

Broodnodige plek
Hij vervolgt: "Met deze beveiligde truckparking voldoen we aan die vraag en bieden we een aantrekkelijke en broodnodige plek voor chauffeurs om te overnachten. Ik ga ervan uit dat we hiermee zaken als ladingdiefstal en andere vormen van criminaliteit op Hazeldonk snel kunnen terugdringen."

Landelijk netwerk
Initiatiefnemer Ton Barten reageert: "We werken aan een landelijk dekkend netwerk van goed ingerichte en veilige truckparkings. Dat netwerk krijgt steeds meer vorm. Wij exploiteren naast deze nieuwe parking al vijf truckparkings en twee trailerparkings in het Rotterdamse havengebied. Daarnaast zijn we bezig met een parking in Duiven en regelen we de Europese subsidie voor een parking in Venlo."

Voorlopig 5 euro per dag
Chauffeurs kunnen op Hazeldonk het eerste uur gratis parkeren. Daarna betalen zij 1,40 euro per uur, met een voorlopig maximum van 5 euro per dag. Als alle overige voorzieningen (verblijfsruimte met tv, toiletten, douches, wasmachines, drogers en verkoopautomaten) volledig operationeel zijn, wordt er een maximum dagtarief van 14 euro gerekend. Naar verwachting is dit binnen zes weken gerealiseerd. Chauffeurs kunnen in de tussentijd voor de meeste voorzieningen terecht in het naastgelegen restaurant.

Bron: TLN

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.