Omzet Bonduelle groeit met 16 procent

Het Franse Bonduelle geeft aan een omzet te hebben behaald van 2 miljard euro, zo is te lezen op de Franstalige website van de groentenproducent. Bonduelle geeft aan dat het huidige bedrijfsresultaat hoger is uitgevallen dan de jaarlijkse doelstelling.

Nettoresultaat
De fabrikant geeft daarnaast aan dat de nettowinst het afgelopen jaar steeg met 11 procent met 59,8 miljoen euro. De omzet steeg in dezelfde periode met 16 procent naar een kleine 2,3 miljard euro.Ook volgend jaar verwacht Bonduelle de stijgende trend voort te kunnen zetten.

In de periode 2016-2017 (1 juli 2016 tot en met 30 juni 2017) bedroeg de omzet van de groep 2.288,1 miljoen euro, een stijging van 16,3%. Deze prestatie weerspiegelt een solide groei (+2,7%). Het is aan de hoge kant van het aangekondigde doel (+2 tot +3%) en geeft een positief effect van valutaschommelingen (+1%). Het betekent tevens consolidatie van Ready Pac Foods vanaf 21 maart 2017.

Europese Zone
De Europese Zone, die 55,8% uitmaakt van de omzet van dit fiscaal jaar, zorgde weer voor groei, die met 0,2% is gestegen door een dynamisch vierde kwartaal waarin +1,6% werd bereikt.

Het gebrek aan producten als gevolg van slechte oogsten in de zomer 2016 (conserven en diepvries) en begin 2017 (vers verpakte sla) werd gedeeltelijk gecompenseerd door een zonnige lente die de consumptie van maïs in conserven en verse producten bevorderde.

Niet-Europese zone
De niet-Europese zone zag een stijging van 45,9% op basis van gerapporteerde cijfers en stond voor 44,2% van de omzet. Deze cijfers werden veroorzaakt door een solide groei die met 7,1% steeg in combinatie met positieve effecten van valutaschommelingen van 3,1% en een bijdrage van +35,7% van Ready Pac Foods over één kwartaal.

Bron:globenewswire.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.