Koningin Máxima bij Koppert Cress

Kind aan huis kunnen we haar nog niet noemen, maar de weg zal ze wel kennen. Voor de tweede keer dit jaar heeft koningin Máxima gisteren Koppert Cress bezocht. Koppert Cress was dinsdag gastheer voor tweede Koning Willem I Lezing. In aanwezigheid van Koningin Máxima en een groot aantal invloedrijke ondernemers, werd de kick-off gegeven voor de inschrijving voor de tweejaarlijkse ondernemersprijzen van de Koning Willem I Stichting.

In zijn lezing over hoe de markt zich ontwikkelt ging prof Dr. Bart van Bavel in op hoe het verleden invloed heeft op de lange termijn ontwikkelingen. Het risico dat schuilt in de overlapping van economische en politieke macht en de behoefte aan andere organisatievormen en vormen van ondernemerschap.De avond werd afgesloten met een winnaarsdiner in de kassen van Koppert Cress. In deze innovatieve setting kregen de drie winnaars van vorig jaar gelegenheid om in vijf minuten hun visie toe te lichten.

Rob Baan, CEO van Koppert Cress ging in op de rol van de Nederlandse tuinbouw. Op het gebied van water, energie en smarttech zijn we heel goed op weg. Goede voeding en gezondheid moeten nog veel meer aandacht krijgen omdat ze van enorme impact zijn op ons bestaan. Het is zijn persoonlijk streven om Nederland het gezondste land van de wereld te maken.Phillips CEO Frans van Houten Frans benadrukte het belang van kennisopbouw voor innovatie. Hij was trots op de prijs die hem in staat stelt om ook een voorbeeld te zijn voor anderen. Ook hij pleitte voor een toekomst waarin voeding en gezondheid elkaar omarmen.De laatste spreker was Toine Brock, CEO van Tobroco. In een zeer persoonlijk betoog had hij het over de pieken en dalen die ondernemen met zich mee brengt en het belang van je familie om hiermee om te gaan. Zijn conclusie was meteen de eindconclusie van de avond dat ondernemen vooral leuk is.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven