Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Next Garden groeit opnieuw

De gemeente Lingewaard feliciteert het bedrijf Royal Berry met een nieuwe kas in het tuinbouwgebied NEXTgarden. Het gaat om een kas op zo'n 7 hectare grond voor de teelt van aardbeien. Ook elders in het gebied worden bedrijfsuitbreidingen voorbereid en uitgevoerd.



De nieuwe kas van Royal Berry staat aan de Clivia. Naast deze plek stond al een kas van Royal Berry aan de Rietkamp. Bewoners van de Rietkamp ondervonden overlast van het vrachtverkeer dat bij het bedrijf hoort. Om dit op te lossen, zijn bij de verkoop van de grond aan de Clivia goede afspraken gemaakt tussen het bedrijf en gemeente Lingewaard. Onderdeel van de nieuwbouw is een aanpassing van het bestaande bedrijf aan de Rietkamp, zodat de vrachtauto's niet langer meer via de Rietkamp, maar via de Clivia het bedrijf bereiken. Zo gaan groei van de glastuinbouw en verbetering van de leefbaarheid hand in hand.

Ook elders binnen NEXTgarden vinden diverse uitbreidingen plaats. Zo heeft Karmaplants recentelijk haar kassenareaal uitgebreid, is de firma Derksen momenteel bezig met de bouw voor een uitbreiding en breidt ook Zandvoortflowers uit. De doortrekking van de weg Steenbergerveld naar de Geer wordt binnenkort uitgevoerd en de plannen rondom de aanpassingen van de weg Rietkamp zijn in een vergevorderd stadium. Daarnaast zijn er diverse ontwikkelingen gaande zoals de bouw van een drijvend zonnepark op de Gietwaterpas en een zonnepark aan de Lingewal. Tenslotte wordt hard gewerkt aan innovatieve projecten als Ingredient Farm, gebruik van LEDverlichting en het telen van waterlinzen.

Voor meer informatie:
www.nextgarden.nl
Publicatiedatum: