Dutch Agri Food Week opent met de grootste groentekraam van Nederland

De grootste groentekraam van Nederland: een 200 meter lange marktkraam gevuld met duizenden kilo's groenten op het Vredenburgplein in Utrecht. Deze recordpoging is het startsein van de derde Dutch Agri Food Week, het nationale podium voor de agrifoodsector, op maandag 9 oktober. Met ruim 300 betrokken organisaties en 125 events door het hele land op het programma belooft het een mooie week te worden voor consumenten en professionals die geïnteresseerd zijn in de wereld van voedsel en voedselproductie.De officiële opening van Dutch Agri Food Week in Utrecht start om 10:30 uur. Tijdens Dutch Agri Food Week, van 9 en 19 oktober, is er nog veel meer te beleven: in heel Nederland staan voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Boeren en tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor onszelf en voor straks 9 miljard mensen wereldwijd.
 
Kom kijken, leren, ontdekken en proeven
Dutch Agri Food Week biedt voor elk wat wils: je kunt op bezoek bij de boer op het erf, maar ook bij de boer op de winkelvloer. Innovatieve startups strijden om een plaats in de finale, het groene onderwijs organiseert een tour langs alle hogescholen om te laten zien hoe innovatief en interessant leren in de agrifood is. In de bedrijfsrestaurants van de rijksoverheid in heel Nederland wordt de hele week aandacht besteed aan gezonde voeding, rondom Wereldvoedseldag zijn er tal van evenementen voor jong en oud waar je leert over de herkomst van voedsel en kinderen leren in kookwedstrijden hoe leuk, gezond en lekker eten is.
 
"Tijdens Dutch Agri Food Week willen we informeren en inspireren", zegt Elies Lemkes, voorzitter Stichting Dutch Agri Food Week: "Dutch Agri Food Week is er om iedereen te laten zien wat er van grond tot mond nodig is om gezond en lekker voedsel te produceren. Ook organiseren we verrassende ontmoetingen voor bedrijven en kennisinstellingen gericht op innovatie en samenwerking. En we laten zien dat we vooroplopen als meest innovatieve agrifoodland ter wereld en als tweede exporteur op wereldschaal. De sector is een belangrijke pijler van de Nederlandse economie."


 
Voedsel en gezondheid: rode draad
Voedsel en gezondheid vormen de rode draad door het programma van Dutch Agri Food Week. Dat is te zien in het gevarieerde programma en ook bij de start met de 'grootste groentekraam', die mogelijk is gemaakt door partner Albert Heijn. Op maandag 9 oktober kunnen bezoekers bij de kraam voor drie euro een zak vullen met verse groenten naar keuze. De opbrengst gaat naar Utrechtse Voedselbank, net als de producten die aan het einde van de dag overblijven.
 
Dagelijks gezond menu
"We willen met de grootste groentekraam van Nederland laten zien dat het eten van meer groente in een gezond dagelijks eetpatroon past. Wij doen er alles aan om daarbij de gezonde keuze voor de consument kwalitatief, lekker en gemakkelijk te maken," aldus Marit van Egmond, commercieel directeur van Albert Heijn en lid van het Topteam Agri & Food. "Alleen al in Nederland zijn er meer dan 650 boeren en telers met wie we intensief samenwerken. Samen met onze leveranciers proberen we de Nederlandse consument in onze winkels maar ook online en via de Allerhande te helpen om aan de dagelijks aanbevolen 250 gram groente te komen."
 
Dutch Agri Food Week
Dutch Agri Food Week is in 2015 gestart als initiatief van regio's en topsectoren en is uitgegroeid tot een unieke samenwerking. Het programma wordt ingevuld en mogelijk gemaakt door onze partners, regio's en participanten: Topsector Agri&Food, Topsector Tuinbouw&Uitgangsmaterialen, Albert Heijn, Cosun, FrieslandCampina, LTO Nederland, Ministerie van Economische Zaken, Rabobank, Vion Food Group, Wageningen University & Research, Ontwikkelagenda Groen Onderwijs, Centers of Expertise Groen Onderwijs, Bodec, Pascal Processing, Scelta Mushrooms, AgriFood Capital, Brightlands Campus Greenport Venlo, Floriade Almere 2022, FoodDelta Zeeland, FoodTech Brainport, Greenport Noord-Holland Noord, Greenport Westland-Oostland, Provincie Drenthe, Provincie Overijssel, Provincie Friesland, Regio Foodvalley en ruim 300 organisaties in de agrifood sector.

Voor meer informatie:
www.dutchagrifoodweek.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven