Spuitzwavel toegestaan in strijd galmijt

Kumulus S mag ingezet worden tegen de tomatengalmijt. Op verzoek van toelatingshouder BASF en LTO Glaskracht Nederland heeft het Ctgb besloten het gebruiksgebied van het middel Kumulus S uit te breiden met de toepassing in de bedekte teelt van aubergine, tomaat en potplanten.

Pieter Hoogerbrugge en Vincent van der Lans namens de landelijke commissie Tomaat van LTO Glaskracht Nederland: "Tomatengalmijt is een groot knelpunt in de tomatenteelt, dus dit is geweldig goed nieuws! Eind vorig jaar heeft de landelijke commissie Tomaat ingezet op de toelating van spuitzwavel. Dat dit nu is gelukt is van groot belang voor tomatentelers. Het is een deel van de oplossing van dit probleem. We blijven dus verder zoeken naar oplossingsrichtingen."

Deze etiketuitbreiding is mede tot stand gekomen door samenwerking tussen de fabrikant BASF en de Co├Ârdinator Effectief Middelenpakket (CEMP) van LTO Glaskracht Nederland. De kosten voor de aanvraag en beoordeling van de NLKUG aanvraag zijn gefinancierd uit het Fonds Kleine Toepassingen. Het Fonds Kleine Toepassingen wordt door de overheid (ministerie van Economische Zaken), landbouwbedrijfsleven en Nefyto gefinancierd.

Het gebruik in de bedekte teelt van aubergine en tomaat en potplanten is beoordeeld conform artikel 51 EG 1107/2009. Er is voor deze uitbreiding geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitsonderzoek uitgevoerd. Gebruik van dit middel in deze teelten is daardoor voor risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker. Kumulus S is op dit moment helaas uitverkocht, maar waarschijnlijk in de loop van 2018 weer beschikbaar.

Voor meer informatie:
LTO Glaskracht Nederland
www.ltoglaskracht.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.