Thema: De paddenstoelenwereld versnelt

De Nationale Paddenstoelendag 2018 op 19 april 2018

Het thema van Dé Nationale Paddenstoelendag is "De paddenstoelenwereld versnelt." De dag vind voor de zesde maal plaats en wordt georganiseerd door Scelta Mushrooms, Delphy, LTO paddenstoelen en Mushroom Valley. De dag is op 19 april 2018 en het is al mogelijk om aan te melden. Deze editie gaat plaatsvinden bij The Scelta Institute van Scelta Mushrooms te Venlo. De focus bij dit bedrijf ligt op innovatieve productontwikkeling op het gebied van gezondheid, smaak en duurzaamheid, tevens een thema tijdens de Paddenstoelendag.

Thema's
Andere actuele thema's zijn: hoe binden we onze (toekomstige) werknemers voor het vak van de paddenstoelenteelt door nieuwe vormen van opleiding en educatie? Welke mogelijkheden bieden HighTech en ICT voor ons productieproces? Diverse bedrijven presenteren hun innovaties, zoals verwerkingstechnieken van champost. Wat alle onderwerpen bindt, is de gedachte: 'Hoe kan de BV Nederland blijvend koploper blijven in de paddenstoelenteelt op mondiaal niveau?' Dit realiseren betekent samen kansen oppakken. Dit is het credo van medeorganisator Mushroom Valley, een platform van samenwerkende bedrijven binnen de paddenstoelensector, dat zich richt op opleiding, kennis en promotie.

De paddenstoelenwereld ontwikkelt zich snel
Een snelle ontwikkeling is alleen mogelijk met sterke teeltbedrijven met kennis van zaken. Deze kennis is tijdens Dé Nationale Paddenstoelendag ruimschoots voorhanden. Aan de orde komen koppelingen van teeltgegevens en productieprestaties en de communicatie met en de opleiding van medewerkers van champignonkwekerijen en toeleverende bedrijven. Telers motiveren we om, al dan niet in de samenwerking met collega's, toeleveranciers of kennisinstellingen, verder te gaan in kennisontwikkeling en praktische innovatie op hun bedrijf. We bespreken kansen en bieden ruimte voor het presenteren van innovaties binnen de sector.

Cursus
Niek de Ligt, cursusleider binnen Delphy Mushrooms: "De komende jaren versnellen de veranderingen binnen de kwekerij. Aanhaken is dus noodzaak voor teeltbedrijven en haar toeleveranciers. Daarom zijn we dit jaar gestart met de cursus 'Champignons, de Toekomst'. Met deze cursus worden zowel werknemers binnen de primaire sector als ook in de periferie klaargestoomd voor een kansrijke toekomst."

Netwerken
Zoals u gewend bent op Dé Nationale Paddenstoelendag, is er ook alle ruimte om met elkaar te netwerken. Voor eten wordt gezorgd en we sluiten af met een borrel. Kijk op www.denationalepaddenstoelendag.nl voor informatie, deelname en aanmelding.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.