Steven Koemans, WPL Industries:

“Weegoplossingen van 0,1 gram tot 60 ton”

Tholen - In het verleden was WPL Industries uit Geldermalsen met haar weegapparatuur flink actief in de AGF-sector. Toen enkele jaren geleden enkele bedrijfsonderdelen werden verkocht, verschoof de aandacht naar andere industrie├źn, maar inmiddels is WPL industries klaar voor een 'comeback'. "De basis hiervan vormt een nieuwe generatie checkwegers die de capaciteit heeft om wel 160 producten per minuut te wegen met weegband lengtes tussen 30 tot 80 centimeter. Om als fabrikant voor weegapparatuur een totaal oplossing te kunnen bieden heeft WPL industries ook een serie weegschalen met indicatoren ontwikkeld.


 
"We kunnen veel projecten in de AGF-sector uitvoeren, welke we in het verleden ook deden met apparatuur van derden, maar dan nu de met de modernste apparatuur ontwikkeld door ons zelf", vertelt Steven Koemans. "Ons assortiment omvat een compleet gamma voor het wegen, sorteren, afvullen en etiketteren. In onze fabriek bouwen we zowel standaard weeg oplossingen als ook op maat gemaakte machines. Het weegbereik is van 0,1 gram tot 60 ton. Het assortiment bestaat onder andere uit bankweegschalen, vloerweegschalen, palletweegschalen, inpaktafels met weegapparatuur, checkwegers en weeg- en prijsetiketteersystemen. Deze zijn allemaal onafhankelijk gecertificeerd voor het gebruik van handelsdoeleinden in de EU."
 
"In het verleden waren we veelal actief in het wegen en labelen van verpakte snij groenten en fruit. Nu leveren we ook de weegapparatuur voor eenvoudige toepassingen waar wij drie jaar garantie op geven", vertelt Steven. "We hebben weegoplossingen die in zeer snel, naar een stabiel gewicht gaan. De geavanceerde elektronica kan meer dan duizend metingen per seconde uitvoeren. Verder zijn er diverse modellen met een normale 7 segments display voor alleen gewichtsweergave tot modellen met full colour touchscreens."Ook kan de weegapparatuur aan elkaar gekoppeld worden voor bijvoorbeeld een rendementsberekening waarbij meerdere weegschalen met elkaar vergeleken worden en realtime wordt gemonitord. Een supervisor kan kan precies zien welke 'weegschaal' het beste rendement geeft of het slechtste. Dat motiveert mensen ook om secuurder te werken, wat dan weer ten goede komt aan het rendement voor de ondernemer. Voor onze klanten vinden wij het belangrijk dat de weegapparatuur de ondernemer helpt om een betere grip te krijgen op het weegproces", benadrukt Steven.
 
"Dat we geen Aziatische apparatuur gebruiken en echt alles inclusief printplaten ontwerpen in Nederland is echt onderscheidend. Daarom zijn we misschien wat duurder dan de weegschaal om de hoek, maar die heeft dan ook een hele andere kwaliteit. Met onze machines en software werk je jarenlang zonder problemen", besluit Steven
 
Voor meer informatie:
WPL Industries
Steven Koemans
De Iepenwei 14i
4191 PD Geldermalsen
T: +31-(0)345 570 558
info@wpl-industries.com
www.wpl-industries.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.