Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mike Glas, Glas-Groenten:

"Meer spreiding in supermarktacties zou spruitenmarkt goed doen"

Tholen - De spruitenmarkt is na promotie-acties die twee weken terug bij wel zes Nederlandse supermarkten werden gevoerd, gekelderd naar een lager niveau. Mike Glas van Glas-Groenten uit Broek op Langedijk baalt van de situatie. "Meer spreiding in de acties zou de markt goed doen. Nu was er in één keer een enorme vraag naar spruiten en steeg de prijs hard, terwijl er nauwelijks genoeg product was om aan de vraag te voldoen. Inmiddels hebben we aanbod genoeg, maar staat de vraag op een laag pitje."



Beter gaat het met de afzet van de boerenkool, een paradepaardje van Glas-Groenten. "Die acties zijn wel gespreid en dat zien we dan ook terug in een vlotte verkoop", vertelt Mike. Van prijsfluctuaties in de boerenkool is nauwelijks sprake. "Wij werken met vaste prijzen . In de spruiten gaan in week 40 normaal gesproken de contracten in. Hoe die prijzen zich er om heen ontwikkelen, is vooral afhankelijk van wat er buiten die afspraken om op de markt komt."

Voor meer informatie:
Glas Groenten VOF
Dulleweg 36
1721 PM Broek op Langedijk
Tel. 0226-313981
Fax 0226-320245
info@glas-groenten.nl
www.glas-groenten.nl