Alle douane-inspecties in Nederlandse havens online zichtbaar

Online zicht op alle importcontroles die onder regie van de Douane plaatsvinden in de Nederlandse havens. Van de eerste aanzegging tot de vrijgave kan het havenbedrijfsleven de 'eigen' lading vanaf vandaag op de voet volgen. Dat gebeurt via de nieuwe service Inspectieportaal van Portbase, de organisatie achter het overkoepelende nationale Port Community System, meldt Portbase.

Via de nieuwe dienstverlening weten alle betrokken partijen steeds tijdig welke importlading wordt geselecteerd voor een scan- dan wel fysieke controle. Terminals kunnen containers en andere lading al vóór het arriveren in hun systemen blokkeren. Direct bij aankomst is dan inspectie mogelijk. Lading kan vervolgens snel verder de logistieke keten in.

Breed gedragen initiatief
De service Inspectieportaal is ontwikkeld door Portbase, in nauwe samenspraak met de Douane, terminals, rederijen, cargadoors en agenten. De dienstverlening is beschikbaar via internet en toont de geplande controles van containers, bulk- en stukgoedlading in alle Nederlandse havens. Dat geldt voor zowel de controles van de Douane zelf als de inspecties die zij uitvoeren op verzoek van Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Naast een realtime dashboard voor het volgen van de controles, biedt Inspectieportaal tevens uitgebreide opties voor rapportages, raadplegen en nazoeken.

Iwan van der Wolf, Managing Director van Portbase: "Inspectieportaal is een goed voorbeeld hoe wij er samen met onze community aan werken om de Nederlandse havens steeds slimmer te maken."

Bron: Portbase

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.