back-cross factory

Syngenta investeert opnieuw in R&D in Enkhuizen

Syngenta kondigt een tweede investering aan van EUR 15 miljoen in haar vestiging in Enkhuizen. De onderneming zal een nieuwe R&D faciliteit, een zogeheten 'back-cross factory' voor groentenzaden inrichten.

In deze nieuwe faciliteit is het mogelijk om onder de juiste omstandigheden belangrijke eigenschappen voor groentegewassen, zoals ziekteresistentie, in te kruisen. In de 'backcross factory' kan het proces van inkruisen worden versneld en verder worden geautomatiseerd waardoor hoogwaardige groentezaden van nog betere kwaliteit sneller naar de markt kunnen worden gebracht.

Deze investering volgt op een eerdere investering van EUR 21 miljoen uit 2016 om een nieuw R&D Technology Center voor groentezaden te bouwen in Enkhuizen. Naar verwachting zal dit nieuwe R&D Technology Centre eind dit jaar geopend worden.

Peter Acda, Hoofd van de Syngenta vestiging in Enkhuizen: "Met deze investering kunnen we een state-of-the-art R&D faciliteit creëren hier in Enkhuizen. Het helpt ons om nieuwe producten sneller bij onze telers te krijgen. We hebben bij Syngenta een lange geschiedenis in groentezaden-innovatie. Zo kunnen we de consument het hele jaar door voorzien van verse groenten van hoge kwaliteit en uitstekende smaak".

Dit jaar viert Syngenta haar 150-jarig bestaan van de groentezaden onderneming. De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot de oprichting van Sluis & Groot in 1867 in het naburige Andijk. Vandaag de dag is Syngenta mondiaal een top 3 speler in de zaadveredelingsindustrie. Enkhuizen is Syngenta's grootste vestiging voor groentezaden wereldwijd met meer dan 550 werknemers in dienst. In Nederland biedt Syngenta aan meer dan 800 medewerkers vaste werkgelegenheid in zeven vestigingen.

Voor meer informatie:
Syngenta
Jacob Obrechtlaan 7a
4611 AP Bergen op Zoom
www.syngenta.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.