AgriNomix

"Telers investeren steeds meer in automatisering"

AgriNomix breidt zijn vestiging in Oberlin, Ohio, opnieuw uit. Door de Amerikaanse arbeidscrisis investeren meer telers in automatisering en machines. Hun instelling is dusdanig veranderd dat men vindt dat het uitvoeren van opdrachten belangrijker is dan alleen het verkrijgen van rendement op hun investeringen, zegt AgriNomix president Robert Lando.


Robert Lando van AgriNomix tijdens Cultivate in juli dit jaar.

De uitbreiding van ruim 1700 m2 meter waar het bedrijf deze week aan begint, is de vierde uitbreiding van AgriNomix in de afgelopen 10 jaar. Hiermee komt het tuinbouwmachine- en automatiseringsbedrijf met hun kantoren en magazijnen in totaal op meer dan 8800 m2. Lando: "We hebben hierna het land voor nog een uitbreiding en afgaande op de uitdagingen waarmee onze klanten geconfronteerd worden zal dat niet zo lang duren." 

Een tekort aan arbeidskrachten is de belangrijkste reden voor veel telers om meer te automatiseren, zegt Lando. "Het is momenteel nog lastiger om werkers van over de zuidelijke grens te krijgen en de nakomelingen van arbeidsmigranten willen dit soort intensieve handmatige werk niet doen, waarbij de betaling niet het probleem is. Tuinbouw is gewoon niet aantrekkelijk genoeg. Telers hebben hier altijd over geklaagd maar het gaat nu niet meer om een simpele ergernis. Veel van onze telers komen handen tekort en kunnen simpelweg niet aan hun arbeidsbehoefte voldoen."

Volgens Lando kijken veel telers daarom uit naar alternatieven om minder afhankelijk te zijn van arbeid. In de verleden waren veel telers terughoudend als het om automatisering ging omdat ze dachten dat het op korte termijn te duur was en er onvoldoende ROI was. "Dat ligt nu volkomen anders. Korte termijn rendement op investeringen is niet eens zo belangrijk meer. Telers willen het werk gewoon uit kunnen voeren. Telen tegen lage kosten is geweldig maar telen met minder arbeid is nu essentieel." 

De situatie heeft fabrikanten als AgriNomix ertoe aangezet om nieuwe en innovatieve hulpmiddelen en oplossingen te ontwerpen om aan de behoeften van hun klanten te voldoen. "Veel telers vragen ons om hen te helpen het werk aantrekkelijker te maken door de benodigde fysieke arbeid te verlagen. We zijn hier op het gebied van onderzoek en ontwikkeling erg druk mee bezig en moesten uitbreiden om voldoende ruimte te hebben om ons uitbreidende assortiment te kunnen ontwikkelen en monteren." 


Het huidige magazijn van AgriNomix

AgriNomix ontwerpt en produceert complete productielijnen die het voor kwekerijen, vermeerderaars en glastuinders mogelijk maakt om grote delen van hun productie en transport te automatiseren. AgriNomix helpt telers minder afhankelijk te zijn van arbeid, ook door technologie├źn toe te passen van toonaangevende tuinbouwleveranciers zoals ARIS, Flier, Bosman van Zaal, Luuktech, Urbinati, Demtec, Indigo, Prins Maasdijk en Marten Stolze.

Om de lokale economie te steunen heeft AgriNomix van de lokale overheden voor de uitbreiding een uitstel gekregen op de onroerendgoedbelasting van 10 jaar. Het bedrijf breidt ook het personeelsbestand uit tot 41. Klik hier om meer hierover te lezen in The Oberlin News Tribune.


Voor meer informatie:
AgriNomix
300 Creekside, Oberlin, Ohio 44074
T: 440-774-2981440-774-2981
F: 440-775-2104

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.