Duitsland betaalt het best

VS, Duitsland en VK importeerden meeste komkommers in 2016

De totale hoeveelheid komkommers in 2016 bedroeg 2,5 miljoen ton. De drie grootste opkopers, de VS, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, waren samen verantwoordelijk voor 59% van deze hoeveelheid. Duitsland betaalde voor hun deel de hoogste prijs (1,04 € / kg), gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (1,02 € / kg) en de VS, die gemiddeld €0,77 per kilo voor de komkommers betaalde. 

De waarde van de verkochte komkommers was bovendien hoger dan ooit tevoren, maar liefst €2,1 miljoen volgens de cijfers van de VN Comtrade database, dat gegevens bevat over de wereldwijde handel. De Verenigde Staten kocht in 2016 873 miljoen kilo, Duitsland 457 miljoen en het Verenigd Koninkrijk 168 miljoen kilo komkommers. De op vier na grootste opkoper was Rusland met een totaal van €231 miljoen kilo. Sinds 2014 is de import van komkommers in Rusland echter flink gedaald: van 231 tot 115 miljoen kilo. 

Lees meer op Hortoinfo

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.