Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zeecontainer van Stichting De Zaaier aangekomen in DR Congo

Na een lange reis is afgelopen weekend de zeecontainer van Stichting De Zaaier aangekomen in de DR Congo.

Op 18 juli jl is de container in Maasdijk opgehaald en naar de Rotterdamse haven vervoerd, waar hij is verscheept naar Mombasa in Kenia. Vanuit Mombasa heeft de container per vrachtwagen een afstand van circa 1.800 kilometer afgelegd om uiteindelijk, in goede orde, in Itendey aan te komen.



"Velen vrijwillige manuren zijn gestoken in de voorbereidingen en het laden van de zeecontainer. Tevens stonden de werkzaamheden onder tijdsdruk omdat het van groot belang was de container voor de regentijd op plaats van bestemming te laten arriveren. Vervoer over de niet geasfalteerde wegen is tijdens de regentijd namelijk onmogelijk" aldus Aad Verduijn, bestuurslid van Stichting De Zaaier.

De inhoud van de container bestond hoofdzakelijk uit medische apparatuur en - materialen voor het Nederlandse artsenechtpaar Willem en Joanne Folmer. De kosten hiervan zijn betaald van de opbrengsten van het WK Kassiebouwen 2016. De familie Folmer zal in het werkgebied van Stichting De Zaaier, een oud ziekenhuis nieuw leven inblazen.

Tevens zijn materialen voor de Stichting Venti Venti vervoerd. Deze stichting ondersteunt de ontwikkeling van kennis, gezondheid en leefomstandigheden van de inwoners van Ituri in DR Congo. Ook Stichting De Zaaier heeft voor haar agrarische projecten in Nyankunde, Oicha en Bunia technische- en agrarische materialen, waaronder zonnepanelen, verzonden.

Stichting De Zaaier is een praktische hulporganisatie uit het Westland, die zich met kennis van de agrarische sector, richt op enkele landelijke gebieden in het Noordoosten van DR Congo.

Voor meer informatie:
www.dezaaier.com
Publicatiedatum: