Food​ ​Stars:​

​Nieuw​ ​platform​ ​voor​ ​‘Silicon​ ​Valley’​ ​voor​ ​tuinbouwinnovaties​ ​en​ ​startups

Food Stars, een gezamenlijk initiatief van accelerator World Startup Factory en iMPACT Booster , heeft deze week een open platform gelanceerd voor de tuinbouw om samen met de sector een ecosysteem voor innovatieve, horti startups te bouwen. Bij de positie van de tuinbouw als wereldwijde marktleider hoort een startup ecosysteem dat past bij de sectors reputatie. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een 'Silicon Valley' van de tuinbouwsector.Tijdens een co-creatie sessie voorafgaande aan het Impact Startup Fest in Den Haag deelden vertegenwoordigers van de sector hun ambities en focus voor het nieuwe innovatie en startup platform Food Stars. Onder de aanwezigen waren bedrijven als Ludvig Svensson, Royal Brinkman, de Ridder-HortiMaX, de Nederlandse investeerder Dutch Good Growth Fund en organisaties die zich ook inzetten voor startups en innovatie in de sector, zoals Allart Inc en de New World Campus. Na de ontbijtbijeenkomst woonden de deelnemers het impact festival bij.

Bedrijven in de tuinbouwketen willen graag samenwerken en investeren in innovatieve start-ups. Zij hebben vooral interesse in innovaties die ook bijdragen aan het veiligstellen van de voedselvoorziening wereldwijd en het bevorderen van een duurzame tuinbouw. De sector wil duidelijk bijdragen aan het bereiken van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Zij zien echter nog weinig investeringsmogelijkheden. De bedrijven zijn geïnteresseerd in het aantrekken van innovatieve ondernemers uit het buitenland, die nog nauwelijks hun weg vinden naar Nederland ondanks de sectors wereldwijde reputatie. Nederlandse ondernemingen willen ook meer inzetten op het vertalen van Nederlandse innovaties, veelal high-tech, naar de context van opkomende markten.

"Wij willen graag meewerken aan het bij elkaar brengen van ondernemingen binnen Food Stars, een platform om startups te vinden en te laten groeien", zegt Maarten Oostenbrink, algemeen manager van Ludvig Svensson. "Food Stars kan het begin zijn van iets dat heel mooi kan worden. De tuinbouw heeft alle juiste ingrediënten om een startup ecosysteem te bouwen dat start-ups en talent van over de hele wereld kan aantrekken. Food Stars kan de tuinbouw ook promoten als een aantrekkelijke sector om in te werken want dat beseffen veel mensen niet."

Partner worden van Food Stars?
Lees meer informatie op de website www.worldstartupfactory/foodstars of www.impactbooster.com/foodstars.

Deelnemen aan de eerste startup accelerator?
De inschrijving voor startups voor de eerste accelerator van Food Stars opent in november. Het programma dat zes maanden duurt start in februari, 2018.

Voor meer informatie:
World Startup Factory
Mathijs Koper
+31 - 633937026
www.worldstartupfactory.com


iMPACT Booster
Walter aan de Wiel
+31 - 628184944
www.impactbooster.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.